Sunday, January 27, 2008

The Flight of the Conchords

The Flight of the Conchords - James Bobin, Taika Cohen, Troy Miller 2007

Tänud lähevad Lauri Jürisoole kes mulle seda suurepärast seriaali oma blogis soovitas, sest vaevalt muidu oleksi otsa komitanud. No vähemalt mitte nii kiiresti, kusagilt mujalt pole ma veel selle suurepärase töö kohta just infot leidnud. Tore, et soovitas, siiani ühe hooaja pikkuseks jäänud seriaal oli väga muhe koomika millesse armusin teise episoodi algusest. Esimene ei tõmmanud veel nii hästi käima, väheke arusaamatuks jäi ülesehitus tänu muusikalistele paladele ja katrakterite loomus. Teise episoodi alguses parodeeriti Pet Shop Boy´si ja kõik sai selgeks, nii huumori ja tegelaste mehhanismid kui ka muusikaliste numbrite parodeeriv taust ja tähtsus stoori edasiviimisel. Edasi läks kõik juba ludinal ja nagu mul kombeks kugistasin terve esimese hooaja ( ja loodan, et jääb ainsaks hooajaks, et mitte läilaks muutuda ) õgardliku naudinguga õõpäeva jooksul sisse. Naljad olid head nohikuhuumori varasalvest võetud pisikesed geniaalsused ja koomika sätting meenutas rohkem elitaarset britcom´i kui USA tüütut prime-time sitcom´ide labasusi aga suurim kiitus läheb hoopis muusikalistele numbritele. Nii sõnas kui pildis parodeeritakse pea kõiki muusikastiile ja alternatiivsema roki iidoleid, tehes seda meeletult hästi. Seriaal räägib kahest töötust Uus-Meremaa muusikust Jemaine´ist ja Bret´ist kes läbi raskuste püüavad New York´i karmis muusikamaailmas läbi lüüa. Isiklikuks lemmikuks kujunes naiivselt optimistliku mänedžer Murray tegelaskuju, kes proovis äpulikule kahemehebändile lõppematu entusiasmiga leida plaadistuslepingut ja kontsertülesastumisi. Kohustuslik õppematerjal kõigile indie-muusika harrastajatele ja hea meelelahutus huumorisõpradele. Kuigi kuulsin hiljuti, et sarnase muusikalise ülesehitusega on ka üks varasem briti sari, julgen ikka veel Flight of the Conchords´i nimetada värskeks ja originaalseks. 4,5/5
Luuserbänd The Flight of the Conchords.

6 comments:

Pharoahe Monch said...

Conchords saab kindlasti vähemalt teise hooaja veel, nii et "õigel kohal" see pooleli ei jää :) aga muidu on see act isegi vanem kui sari, vaata näiteks http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_of_the_Conchords

Trash said...

Tänud lingi eest, mul oli vaatamise ajal tunne jah, et ega see koostöö pole sarja jaoks loodud. Aga, et nii ammu juba koos musitseeriti tuli üllatusena.

Anonymous said...

kuula ka varem BBC-s valminud kuuldemängu, kohati küll najad kattuvad, aga on ka päris geniaalseid asju;) kindlat üks viimase aja parimaid komöödiasarju.

Trash said...

Tänud soovituse ees aga mul on suuri raskusi niisamagi midagi kuulata, saati siis veel kuuldemängu. Muidugi võiks aga ma lihtsalt unustan ( tõesti nii ) audiotausta käima panna kui arvutis passin ning mp3 mängija on ka tuksis.

Anonymous said...

teise hooaja 2 esimest on ka väljas ning väga hea

Trash said...

Tänud tähelepanu juhtimise eest, kuid nagu ikka, ootan DVD ära.