Monday, January 14, 2008

Me and You and Everyone We Know

Me and You and Everyone We Know - Miranda July 2005

))<>((
forever.

Pole ma enam suur telekanalite klõpsija aga oma pooltosinat korda olin viimaste nädalate jooksul TV1000-st selle filmi peale sattunud. Iga korraga uudishimu kasvas, tsekkasin iga kord minutit viis aga poolepealt ei tahtnud filmi täitsalõpuni ka vaatama jääda. Ei teadnud ma nime ega omanud saatekava, kuid tänu õnnelikule juhusele sattusin üksõhtu taas telekapulti näppima ja järsku lõid ette käesoleva teose algustiitrid. Oh õnnepäev, sain vaadata kauaigatsetud filmi ja veel head nagu lõpuks selgus. Eks need väikesed armsad sõltumatud projektid ole alati head olnud aga seekord oleks asjal nagu maagia juures olnud, köitis mind palju tugevamalt kui ükski teine sarnane draama. Sarnasusi muidugi leiaks nii mõnegi indie teosega, kuid eks ole iga väike koomiliste elementidegasõltumatu produktsiooniga draama lõpuks eriline ja isikupärane ning igaüks väärib neist ka eraldi austust. See film oli täies mahus lavastanud ning ka peaosa mänginud Miranda July nägu. Videoistallatsioonidega alustanud noor naine oli pannud rolli suure tüki iseennast ( julgen seda väita küll ) oma kunstnikutööga ning ausus ja vahetus olidki need omadused mis teose rõõmsatesse positiivsetesse toonidesse värvisid. Miranda July võrratult säravale esitusele nii kaamera ees kui taga, sekundeeris kanada suurepärane näitlejanna Tracy Wright, need kaks naist tegid suurema osa tööst. Girl power, kuid väga väga armas ning romantiline.

))<>((
forever.

5/5
Miranda July

10 comments:

Trash said...

Film tuleb täna, 16. jaanuaril 2007 kell 21.00 taaskord TV1000-st kordusena. Kui päevauudised ETV-st nii tähtsad ei tundu, soovitan vaadata seda filmi.

mõtlik mees said...

See on vahva film. Õnnestus seda aeg tagasi kinos näha.

:)

Trash said...

Ma Andrus ehmatasin korraks ära, et kas tõesti oli see meie kinodes. Siis meenus, et elad ja töötad ju iirimaal. He he !

Trash said...

Unustasin veel mainida, et super heliribaga. Meenutab väheke Punch-Drunk Love´i helimaailma.

Anonymous said...

ise nägin ka kinos, a Prahas

Trash said...

Kes Dublinis, kes Prahas. Maailmahulkurid.

Siim said...

See oli 2006. aasta PÖFFil ka. Oli mu tolle festivali üks lemmikuid. Sa soolase hinna eest kohe isegi dvd hangitud.

Trash said...

Mul oli ka tunne, et peab DVD ostma aga nüüdseks on juba tung leigem. Filmi vaatasin naise kõrvalt veelkorra üle ja ega vast rohkem polegi vaja.

Soprano said...

))<>((
forever

Trash said...

peaks selle tekstiga särgi tegema. :)