Thursday, September 27, 2007

Global Warming or Global Governance ?

Global Warming or Global Governance? - Sovereignty International 2007


Kuidas mitte panna kümme ( no tegelikult üheksa ) punkti filmile mis näitab kolme-nelja sekundi jooksul Pärnu maanteed filmituna Musumäe juurest suunaga Postimaja poole. Tore muidugi oma kodulinna ühedriikide sõltumatus dokumentaalfilmis näha aga tegelikult tulevad need punktid hoopis veidike avarama suhtumise eest globaalsoojenemise pettusesse. Esmakordselt ( no vähemalt minu jaoks ) tõmmati paraleel globaalsoojenemise lobitöö ja maailmariigi loomise idee vahele, seos milles ei tohiks kahelda ka kõige ajupestum roheline vasakliberaal. Selles, et globaalsoojenemise agenda ja sellest tulenevad regulatsioonid on olnud suuriikide, ning suurkorporatsioonidele väga tulutoovad ei kahtle tänapäeval enam keegi. Nagu näha ei julgeta ideed mida meile müüakse loodusäästlikuse pakendis ( kuigi CO2 "pollutsiooni" puhul on tegemist millegi muuga ) aga üle üldise globaliseerumisvastase võitlusega ühte patta panna. Maailmakaubandus on paha paha aga tööstusgaaside reguleerimine, kuigi see toob arenguriikides samuti kaasa töötust ja vaesust, ei saa pahaks nimetada kuna selle on maailmaresursside üle otsustavad poliitikud värvinud roheliseks.
Globaalsoojenemisega peab tegelema globaalnõukogu, kõlab poliitikute sõna. Globaalnõukogu hakkab reguleerima loodusäästlikkuse nime all aga iga pisimagi riigi arengut ja kauplema süsihappegaasi väljalaske kvootidega, asi mis juba toimib hetkelgi ja pigistab meie rahakotte kodusooja eest makstes. Kavalalt välja mõeldud riigi poolt või ütleme siis NWO ajutrusti elukohariigi poolt kes ise reeglitele ei allu ja oma majandust koomale tõmmata ei kavatse. Sionistlik neo-con´ide lobbigrupp ei saa küll nii lihtsalt riike ühte sulatada, kuid nüüd on neil peale WTO ja ÜRO veel ka uus relv maailmas iseseisvalt käituvate valitsuste ohjamiseks - meid kõiki ühiselt "ähvardav" kliimasoojenemine. 4,5/5
Globaalsoojenemise ja loodusäästlikuse eestkõneleja John Travolta omab viite isiklikku lennukit. Väheke variserlik kas pole ?

2 comments:

Anonymous said...

Ma ei leia, et globaalse soojenemise probleemi esitamine vandenõuteooria mahitamisena aitaks kellelgi maailma asjadest paremini aru saada. Klimatoloogia hariduse puudumisel vist me kumbki peame
teatud küsimustes kuulama teadlasi ning eeskätt südametunnistusega teadlasi, kasutades seejuures parimal võimalikul viisil oma tervet mõistust, et nende argumente kriitiliselt uurida.

Selge, et korporatsioonid otsivad võimalust, kuidas mistahes viisil globaalset haaret tugevdada. Samas, olukorras, kus maailmamajandus lähtub põhimõttest, et kui miski kasumini nimel põleb, tuleb see ka põlema panna, siis meil ON PROBLEEM!

Aga ma ei eita, et Sinu viidatav film juhib tähelepanu väga olulisele kitsaskohale mistahes globaalse probleemistiku reglementeerimisel.

Olgu siinkohal antud ka väike vastuviide:

"Global Dimming"
BBC, Horizon, 2005
Rez: Duncan Copp
Stsenarist ja produtsent: David Sington

v.t. ka http://en.wikipedia.org/wiki/Global_dimming

Mõnesuguse torrentiga peaksid selle kätte saama, kahjuks me ei oska ametlikku allikat viidata. BBCst on seda muidugi võimalik osta telejaamadel jt.

Aga Travolta võiks endal küll suu vett täis võtta või siis ehk end põlema panna, viimasel juhul muidugi soovitavalt süsihappegaasi-vabalt...

Trash said...

Tänud soovituse eest, Global Dimming asus teele.
Mul ongi hulk vaktsineerimist käsitlevaid dokke ootamas, et saaks 1 giga jagu lisaks, ning DVD-e toorikule ära kõrvetada.