Monday, April 16, 2007

Running on Karma - An Intelligent Muscle Man

Daai chek liu - Johnny To, Ka-Fai Wai 2003

Johnny To did it again ! Mees kes pakub mulle pidevalt midagi uut tõi ka seekord kaasa üllatusi. Kõigepealt ei saa muidugi kuidagi üle ega ümber vaadata kunstmusklitega Andy Lau´st. Mis point oli talle viiekümne kilo võrra muskleid ümber paigutada jäi mulle küll arusaamatuks, lõbusat muiet kiskus aga Mr. Big oma kummibiitsepsitega esile küll. Nalja sai muudki, sellist silly huumorit nagu HK cinemale kombeks. Terve film oligi eri žanrite mix. Algas nagu müstiline politseitriller, siis keeras hetkeks shaolini kung-fu´ks, näitas elemente wu xia trossikasutusest ja kui asusid ootama romantilise armastusfilmi lõppu, said hoopis filosoofilise draama. Korra näitas end veel näole isegi pisike horrorielement. Kõike oli aga kahjuks vähe. Action oli hea aga seda oli vähe, sama kung-fu ja romantikaga. Läbivaks teemaks oli inimeste karma ja selle võlgade tasumine. Eriti ma seda karma värki ei mõistnud, kuid enam-vähem pildi lõin kokku. Selline veider Johnny To aga ikka stiilipuhas Johnny To movie, alati uudne ja kordumatu. 2,5/5
Õudne !!!

4 comments:

fushi said...

Toredalt napakas film tõesti. Ei meenugi eriti palju näiteid kus vägisi nii palju eri žanreid ühte patta kokku topiti.

Kogu see boybuildimise teema jääb ka 6 aastat hiljem täiesti mõistmatuks, aga eks selline salapärane see Hong Kongi kino vahel olegi oma humooriga.

Trash said...

Mingi uus TO on ka väljas, peaks tsekkama. :)

fushi said...

Ma just eile tegin seda. Täitsa vaadatav, eriti kuna mandri-Hiina ikka täiesti teine keskkond on võrreldes Hong Kongiga ja üldse muu maailmaga. Inimtühjad maanteed ja vegetatsioonist puhtaks tehtud tühermaad nii kaugele kui silm ulatub.

Karakteriseering oli veidi nigel ainult. Louis Koo mängis järjekordselt Louis Koo'd nagu ta korduvalt varem on teinud. Ei osanud tema praegusel tegelasel ja mitmetel varemnähtutel eriti vahet teha. Hiina narkovõmm on lahedam kuju seevastu, kuiv ja paindumatu nagu punariigi valitsus. Aga veidi liiga robotilik, umbes nagu kompartei reeglite järgi valmiskirjutet ideaaltööline. Ei välistagi, et nii oli.

Aga tsekka ära jah, jään arvustust ootama.

Trash said...

Püüanpihtasaada. Mul siin 5678 miili filme, aga puhkus ja maal ja vaid valitud õhtud kodus teleka taga. Nagu tegelikult hea, aga samas...

:)