Sunday, April 15, 2007

Blood of the Beasts

Le Sang des bêtes - Georges Franju 1949

Haiguslehel olla polegi nii halb. Olen saanud palju pelada, filme vaadata ja neist kirjutada. Samuti leidsin vaba hetke minna külla sõber Opsile, olles end enne soojast kevadilmast hoolimata puhverdanud sallide, kampsunite ja labakutega. Opsi pool olid juba Risko ja Vabarnamees, ning loomulikult lõbustas mehi Nintendo Wii, Muku-koera hetkerivaal number üks tähelepanu haarajana. Tüübid mängisid Wario Ware´i ja lõbu oli kõigil laialt. Hiljem pidasin Vabarnaga ühe Wii Sportsi matši tennises ja oi poiss, oli see vast tasavägine heitlus. Lõpuks ma loomulikult võitsin aga kergelt see ei tulnud, higi oli väljas ja käsi paigast ära. Mängud said mängitud ja aeg oli asuda filmikunsti juurde. Valikuks Franju dokumentaalne lühifilm Pariisi lihunike tööpäevast. Nagu Ops ütles, ei tasu end lasta häirida loomade tapmisest ja veristamisest vaid jälgida kui professionaalselt ja hoolsalt lihunikud töötavad. Suitsutobid hambus lõikavad kiirete ja vilunud liigutustega loomal kõri läbi, eemaldavad sisikonna, nülivad keha ja raiuvad loomakered pooleks. Kõik toimub vaikselt ja nobedalt, sõnu ja aega ei raisata. Vaatasin seda loomade veristamist ja mõtlesin, et kas ise saaks hakkama. Olen küll lõiganud korraga nelikümmend kilo liha nii, et verepritsmed õlgadeni ja lihatükid habemekarvades, kuid vasikal kõri läbi lõigata? Ei tea. Võib olla annaks niisama peksa? 5/5
Blood of the Beasts´i remake jõuab peatselt kinodesse.

10 comments:

Anonymous said...

Krt kus ikka kadestan, sõpradega saab igasuguseid vähem meinstriim asju vaadata. Kui ma mainiks sõbrale, et davai, vaatame [enter random non-mainstream movie's title] siis saan vastuseks huh? pilgu.

Trash said...

Samas oled sa (IMHO) hetkel veel eas kus nn. õiged sõbrad ja sõpruskond polegi veel välja kujunenud. Küll jõuad. Teistpidi taas on ka jube kui istud mingite kunstipededega koos ja proovid "Braindead´i" mängijasse surata, et täitsa lahe komedi ja puha. Ja siis hakkavad mehed iniseval häälel niutsuma, et vaataks 5 tundi järjest Tarkovskit ilma vahepeal sõnagi lausumata. : )

paranoiadisco said...

Hehe, mul sõbrad jumala harjunud, kui ma mingi random b-horrori peale panen. Sellesmõttes, et joogi kõrvale ja niisama jauramiseks on sellised filmid lihtsalt asendamatud! Üks hõumi isegi oma radapidi läinud, pidevalt igast veidrat pr0ni hangib endale. Ükskord imestusega vaatasime "Ass Clowns 2". Jõuluvanad, klounid ja täiega naiste häbistamine, päris creepy!

Trash said...

Mõelge parem sellele, et teil on nii noorelt suur võimalus valida filme. Minu eas olete näinud juba 3 x samapalju kui mina. Kunagi sai ju vaadatud ainult seda mis telekast tuli, soome ikka näitas vahest väärtfilme. Hiljem hakkasid tüübid välismaalt videokassette tooma aga need olid ju kallid ja ega palju ei liikunud. Sai tihti kannad rakku käidud, et linna teisest otsast mõni pärl koju vaatamiseks tuua. Kade meel teie peale hoopis. : )

opstops said...

A samas on ka ju hea meenutada kui sai kaks videomakki kokkuviidud ja siis meeletuid lindistamis orgiaid peetud :)
Ja nende aastatega on üks asi mulle selgeks saanud - pigem tasub kvaliteedil silma peal hoida kui kvantideedil.

Trash said...

Ainult, et neid kvaliteetfilmegi on meeletutes kogustes. Endal aga tuleb tihti soov vaadata hoopis ilget jurtsu ja madistamist. Ega mingi arthousiga mind enam ei meelita.

Unknown said...

Tõtt-öelda tahaks isegi meinstriimist vaheldust ja mingeid b-moviesid vaadata. Paraku aga ei viitsi neid suuremat taga ajada ja seega piirdungi Hollywoodi kinokraamiga, vahel küll erandeid teen, aga mingil hetkel peakski ainult näiteks Paranoiadisco favoriitkraami vahtima.

Trash said...

Minu arust paranoia ainult kirjutab natuke erilisematest filmidest aga muidu vahib ise ka silm punnis igatsorti amerikaanat. ; )

paranoiadisco said...

No, eks igast filme tuleb vaadata. Samas kajastub mu blog umbes 70% vaadatud filmidest, osad lihtsalt jäävad välja kuna ei pole viitsimist kirjutada :)

Trash said...

Ma ikka proovin 100% hoida kui sai endale kord nii lubatud.