Wednesday, January 09, 2013

Frazetta : Painting with Fire

Frazetta: Painting with Fire - Lance Laspina 2003

Mäletan, et kunagi üheksakümnendate alul olid Harju tänava raamatupoes müügil ainukese õige Conan´i visuaalse kuju looja Frank Frazetta kuulsate joonistuste piraatpostrid, ehk siis ilma igasuguste autoritasudeta trükitud koopiad tema töödest. Vaatasin neid minagi, kuid silm just punni ei läinud, sest sisalikega maadlevad või nende turjal ratsutavad musklimehed ja neid saatvad nappide riidetükkidega kaetud naised, ei tundunud ahvatlevatena. Käesolevas dokis aga näitas sadu kunstniku joonistusi ning maale ja sealt oleksin küll kraapinud kokku tosina jagu töid, mida hea meelega oma koduseinal eksponeerida. Seletati lahti üksikute kultusstaatusesse tõusnud odavate fantasy romaanide kaante jaoks maalitud piltide taustu, räägiti kunstniku eluloost ja saavututest ning valgustati ka väheke kaaneillustraatsioonide tähtsust ajastu kontekstis. Huvitav oli vaadata, aga ega minust veel Frank Frazetta andunud fänni saanud. Lihtsalt pähe kogunes taas infot millest võib kunagi kasu olla. 3,5/5







2 comments:

Ivar said...

Oled sa kindel, et need ei olnud Boris Vallejo posterid? Ei tea küll sellest Harju tänava müügist midagi, aga miskipärast jõudis Vallejo pildivärk minuni kaua-kaua enne Frazettat, nad on siinkandis kuidagi hoopis rohkem tuntud. BV ja tema naise fantaasiamaalidel on reeglina kulturistide fotode põhjal maalitud tegelased, ise on nad samasugused. Vist on teinud ka Manowari plaadikaasi või midagi...
Tegelikult olidki esimesed pildid, mille kusagil 93. aasta kandis netist maha laadisin, just Vallejo jpg-d. Olen Tallinnas näinud ka ühe nende artbooki vene tõlget müügil.

Frazetta pilte pole mina vist Eestis kohanudki. A see mees on muidugi sündinud geenius ja absoluutne klassik. Dokk on mul ka DVD-l olemas, ühe eriti halva animafilmi lisadiskil.

Trash said...

Tead need võisid tõesti olla Boris Vallejo tööd, kuigi kerge netigoogeldus ühtegi meelde ei tuletanud. Aga võin tõesti ekslikult vale nime juurde panna.