Wednesday, January 16, 2013

Filmiküsitlus - Kiwa


Aastaid oli nii, et iga kord kui napsuse peaga Kiwa nägin, pidin teda kohe pedeks sõimama. Kaine peaga temaga kokku ei juhtunud, aga mine tea, järsku oleks ka siis sildistus üle huulte libisenud. Kord Tartus, Alexander Robotnicku kontserdi ajal, tegime Kiwaga väljas suitsu, võtsime napsu ja lobisesime niisama. Järsku küsis mees minul kaastundliku mureliku häälega, et ega sul Trash midagi viga ei ole, miskit pahasti või haigus kallal? Vastasin, et oma teada on kõik hästi, aga millest selline küsimus? Kiwa siis vastas, et näe, juba veerand tundi ajame juttu ja sa ei ole veel kordagi mulle pede öelnud. Vabandasin viisakalt ning täitsin lünga. Viimast korda nimetasin teda sel ööl klubi ees pedeks ja kuupäev oli 7 september 2007. Selline meenutus siis.


Nimi: KIWA
Bänd / Bändid: N!xau, metabor
Facebook: Kiwanoid
Koduleht: Kiwanoid
SoundCloudKIWA ja N!xau


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

""Hukkunud Alpinisti" hotell" on kõige rohkem muljet avaldanud. Niipalju isegi, et selle tsirkuleeriva muljekogumiga kuidagi toime tulla, organiseerisime augustis selle filmi teemalise konverentsi ja tulemas on artiklite kogumik. "Liquid Sky" meeldib ka. Roboti ja kosmosetemaatikast veel "Elektrooniku seiklused", "Navigaator Pirx" ning Tarkovsky "Solaris". Maisemast ja filmifenomeni enesereflektiivsuse teemast Wim Wendersi "Room 666".  

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Tuleb kahjuks tõdeda, et peale Lars von Trieri "Antichristi" pole ühtegi meeldejäävalt elamuslikku uut filmi näinud. Vanematest on meeldejäävamad olnud Věra Chytilová "Sedmikrásky" - Tshehhi 1966 a uue laine film.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Kuulan põhiliselt abstraktset dub'i elemendiga stuffi, broken ambienti, drone'i ja glitchelektroonikat, mille klassika ulatub kümne aasta taha (Porter Ricksi "Biokinetics", Thomas Köner, Frank Bretschneider) aga mis teatavate stiilide või suhtumistena on siiani jõulised.

Tänan Kiwa!


Kaader seriaalis Elektrooniku seiklused.

2 comments:

kris said...

näe, juhuslikult leidsin: http://youtu.be/nKnoD7aZx-w

Trash said...

He he!