Tuesday, March 01, 2011

The Stolen Airship

Ukradená vzducholod - Karel Zeman 1967

Viis erinevatest sotsiaalsetest kihtidest pärit poissi satuvad pooljuhuslikult dirižaablikorvi ning lendavad laadaplatsilt minema, läbides õhusõidukis sadu kilomeetreid kuni saatus nad lõpuks üksikule saarele maandab. Selgub aga, et saarel on üks elanik, maa alla ehitatud lossikompleksi haldab ei keegi muu kui hindust allveelaeva juhtiv kapten Nemo. Poistel seiklus missugune, maha jäänud lastevanematel aga muret ja segadust nii, et jagub naabritelegi. Õhupall nimelt täis süttimiskindlat gaasi ning sellisele leiutisele ihuvad hammast naaberriikide salaluured ning huvi on üles näidanud ka kohalik armee.
Lapsed lasteks, neil selline puhas poistemaailm. Iga stseen aga mis demonstreeris linnas, riigis ja naaberriikides valitsevat segadust, oli nii võrratult koomiline, et lausa naerupisrad kiskus silma. Nukufilm segtuna animatsiooniga mis omakorda segatud vaimuka komöödiaga, ohkisin ja õhkisin diivanil mõnust ja ei leidnud sõnu, et kogu fantaasiamängule sobivaid kiidusõnu leida. Lõpus aga võttis tuurid maha, sest komöödiat asendas seikluslikkus ja kuigi ka see oli humoorikas ning lahe, on seiklus ikkagi seiklus ning hea ideederohke komöödia hoopis teine tera. Seega täiuslikust filmiorgasmist 2 punni vähem. 4/5
Megavaimukused: maailma parim spioon, vaenuriigi kindral ja sajanditagune kollane press, ehk illustrtsiooniga lehejutt sellest, et noor poiss varastas ära õhulaeva.

14 comments:

Ulmeguru said...

Kunagi koolipoisina kinos vaadatuna meeldis... vähemasti on mul mpositiivsed mälestused... täpsemalt ma muidugi midagi öelda enam ei oska...

Trash said...

Seal on ikka selliseid nalju mida lapsena ei adu, kogu see ülevindi absurdsus ja peened satiirilised torked.

Metsavana said...

Mul on see film juba pool aastat vaatamiskavas aga koguaeg miski ei sobi. Kas ei viitsi ise või siis kaasvaatajad tõrguvad. Üritan su tekstist ammutada nüüd jõudu ja ära vaadata.

Trash said...

Tee seda musike!

Kalmsten said...

jah musike, miks me ei tee seda ? AH! Iga kord kui on mingi filmivaatamise plaan, minupoolse nõustumisega, teatab M. Vana, et tal pole midagi näidata ning käima pannakse mingi eriline jurts..

Trash said...

Mul sama kui asun naisega koos filme vaatama, no kuidagi ei leia sobivat. Siis kaob naine pettununa magama ja ma vaatan mingit pula-mula mis osutub super heaks filmiks ja järgmine päev vaimustust jagades küsitakser, et miks sa minuga selliseid häid filme ei vaata?

Metsavana said...

No kurat, tule homme kohale ja vaatame ära!

Trash said...

Ma lepin MNC eest kokku ja ütlen, et ta tuleb.

Metsavana said...

MNC on nagu mul armuke kes pidevalt tähelepanu nõuab.

Kalmsten said...

nu mul pole enam miagi lisada, elagu e-hääletamine filmivaatlusküsimuste asjus.

Metsavana said...

Tuleb siis midagi või ei ? Mis sa MNC seal keerutad.

Metsavana said...

Trash ju lubas!

Kalmsten said...

Ja vot järgmine kord lubad avalikult Trashile, et näitad mulle ka filmi millest jutt on, aga mitte mingit saksa versiooni McGrubber-ist

Trash said...

Hea mees, vaatasite hoopis midagi muud või?