Sunday, March 06, 2011

Rabid Dogs

Cani arrabbiati - Mario Bava 1974

Zahiri Tambetiga on see film mitmeid kordi jutuks tulnud. Mina ikka küsin, et kuule Tamps, mis selle mõnusa itaalia filmi nimi oli mida ma noorena nägin ja mida sina meeletult austad ning Tambet vastab, et Rabid Dogs kallis Gert, Rabid Dogs. Otsustasin siis esimesel viisakal (loe: DVD) võimalusel üle vaadata ja mis selgus! Mitte sellest filmist ei ole ma aastaid mõelnud ja mälukilde püüdnud ajusoppidest esile manada, vaid hoopis mingist teisest itaalia gängsteriflick´ist mis nüüd arvatavasti jääbki mu ees saladuseks kui ma just üks-haaval kõik seitsmekümnendatel valminud giallod ja maffiafilmid ette ei võta kuni õige silma alla satub. Kahju muidugi, kuid eks tänu sellele sain vaadata teist suurepärast krimifilmi.
Rabid Dogs on twistiga film ja nii tugeva twistiga, et isegi Kuuenda meele "Bruce Willis on tegelikult surnud" kahvatub selle kõrval. Vaatajale pakutakse üht autosõitu kus kolm pätti hoiavad pantvangis noort naist ning elatanud meest oma haige lapsega, väheke vägivallatsetakse ja rohkel pröögeldakse pätile omaselt, kuid siis on lõpp käes ja tuleb välja, et kõik ei ei näinudki välja nii nagu alul paistis. No ausalt öeldes panen juba spoileri maha öeldes, et tuleb tegevusse kääne, sest see kääne on lihtsalt nii ootamatu, et sellest mitte teada on üldsegi kõige parem. Nii, et kes nüüd viitsis teksti läbi lugeda ega tulnud siia vaid pilte ja pealkirju uurima: palun unustage ära, et üldse midagi lõpus teistmoodi läheb ja nautige intensiivset krimipõnevikku.
Vaatasin niinimetatud Itaalia versiooni mis minuti võrra USA lõikest pikem, kuid samas puuduvate stseenidega mis jänkide jaoks filmi paremini lahti seletavad. Need lõigud vaatasin küll tänu boonuste hulgas olnud lühikesele teabefilmile järgi ja soovitan siiski linalugu pealkirjaga Rabid Dogs, mitte Kidnapped nagu jänkidemaal see hiljem filmitud lisastseenidega reliis ümber nimetati. Kõva krimka! 4/5
Pättide naljad.

6 comments:

Metsavana said...

See oli igavesti mõnus Bava film neh.

Trash said...

Oled sellest kirjutanud ka? Läen kaema. Ja kui mitte, siis lase käia!

Metsavana said...

Kunagi blogi algusaegadel kirjutasin midagi jah. Mäletan, et panin hinde miskipärast väga madala, peaks seda võibolla muutma ja ka teksti kohendama.

Trash said...

Lugesin nüüd läbi. Aga ära sa tekste ja hinnet muuda, see on selline libedale teele minek, pärast jäädki seda tegema.

mankiboi said...

superfilm, tarantino sai kindlasti siit ainest oma marginaalsetest teemadest küllastunud dialoogide jaoks

Trash said...

Mehe enda juttude järgi üks Tarantino lemmikfilmidest, kuid see jutt ei maksa suurt midagi, sest tal iga ajakirja jaoks uus list varrukast võtta. Underground tüüpidele räägib, et täitsa hullud filmid ja mainstream meediale, et peavoolus ujuvad teosed.