Sunday, March 06, 2011

Gort Ashryn : Sõda

Leo Kunnas - Gort Ashryn : Sõda
Eesti Päevaleht 2009

Loed ja imestad, et kuidas suudab kirjanik nii paljudele kerkivatele küsimustele koheselt ka rahuldavad vastused anda, seletada tulevikus toimuvaid asju nii, et minusugunegi puupea aru saab. Korra isegi mõtlesin, et näe, nüüd mees küll ei mäletanud mida ta esimeses osas kirjutas ning räägib enesele risti vastupidist juttu, kuid paar lehekülge hiljem seletati see vasturääkivus kenasti lahti. Ja nii on pidevalt, et kohe kui uss närima hakkab, et see või too ei ole nüüd võimalik, tõestab Kunnas vastupidist. Rasket analüüsi ei teinud aga siiani on kõik olnud ladus ja sobiv. Häirib vaid liigne tuntud nimede kasutus ning mõõtudega mängimine, kus patarei on imepisike ja kosmoselaev samavõrra hiiglaslikum, kuid hea põneva jutu sees unustad need kribud-krabud peatselt. Gort Ashryn on nii hea ulmekas, et tänu sellele hääletasin täna isegi Edgar Savisaare poolt. Tegin nimelt äiaga diili, et mina valin Edgari ja tema vastuteenena Harjumaal Kunnast. OK, tegelikult valisin mina teise mehe, tubli eesti kristlasest homofoobi ja äi jäi haigeks ning ei jõudnud üldse valima.
Foto röövitud, autor toimetusele teada.

10 comments:

Lauri said...

Eesti valimissüsteemi omapära muide annab su tubli eesti kristlasest homofoobile antud hääle valmiskünnise mitteületamise puhul (aga see on enam kui kindel) mõnele võimupartei värdjale, näiteks reformile.
Palju õnne!

Trash said...

Jah, aga kui ei hääleta, pole üldse midagi. Ega siis iga sirge seljaga mees pea rootute parteisse jooksma, et hääli saada.

Lauri said...

Point ongi et mittevalimine ja mittevalituks osutunu valimine on täpselt sama mõttekad tegevused, mittevalimise puhul aga jääb süda puhtaks et minu häälega mõnd värdjat või pekinägu ei toetatud

Trash said...

Või vastupidi! Mustaks, et mõnda õiget meest ei aidanud.

Lauri said...

Siin ei oleks ju abi olnud, üksikkandidaadid ei saand midagi, Eesti on parteistunud. Ei oleks ka minu hääl kedagi kuhugi aidand ja isegi kui oleks aidand, mis see üksik töll seal ikka tegema oleks hakanud, peale nukra Solitaire tagumise -hästitasustatud sellise.

Trash said...

Sinu pärast ei saanudki, mis sügasid seal kodus kotte ja lugesid Harjunpääd, oleks valima parem läinud.

Lauri said...

Mina veetsin suurepärase päeva enda pojaga mere ääres, valimiste peale isegi ei mõelnud. Harjunpääd loen siis kui käin väljastamas elutegevuseks vajalike ainete seedimisest üle jäänud jääkprodukte.

Trash said...

Mul tekib kahtlus kas neid teisi Harjunpääsid sulle üldse laenata, teab mis pruune kleepuvaid plekke muidu lehed täis. Oi oi!

Metsavana said...

Kuidas see pellaris lugemine üldse käib. Ma tean, et Ove ka loeb sedasi pakse raamatuid läbi. Et kas tuleb hästi sagedasti wc's käia või tuleb kuidagi spetsnõksudega asja korda ajamine ajaliselt võimalikult pikaks venitada ?

Lauri said...

Pruunid plekid võivad sul Trash endal kuskil särgi esisel või habemes olla. Aga kui see probleem on, siis ma edaspidi Harjunpääd selles väikeses ruumis ei loe, sest ma tahaks ennast ka nende sarja osadega mida ma lugenud pole, kurssi viia, mulle väga meeldib see põhjamaine melanhoolia.
Selles ruumis lugemises pole midagi keerulist ja ei pea midagi spetsnõkse kasutama, paar lehekülge korraga. Ma olen ennegi niimoodi mingit raamatut pool aastat lugenud või nii.