Tuesday, March 01, 2011

Absolute Batman : Hush

Jeph Loeb, Jim Lee - Batman #608-619
DC 2005

Massiivne kõvakaaneline koomiks kus sees nii ultimate Batman, et sellist pole varem näinud. Põhimõtteliselt näeb siin ära kõik Gotham City tegelased ja ni mõnigi keebimees lendab veel külla, et paaril lehel oma nägu ära näidata. Iga kord kui hakkad kellestki puudust tundma, hüppab ta järgmisel lehel välja ja nii näeb ära meeletu galerii tegelastest, headest, kaheldava moraaliga isiksustest ning üdini kurjadest. Selline vihiku haaval lugemine, sest tegelikult koomiks ülesehituselt pidevalt kordab ennast, iga uus chapter algab võitlusega, siis pula-mula ning siis taas madin ning vahelduvad vaid näod, isegi liikumise pliiatsijoon actionit kujutades hakkab liiga sarnasena tunduma. Vaikselt lugedes aga lahe, just sellinne paras kogus superkangelasekoomiksit või siis ka kohtumist vanade tuttavate tegelastega. Jajah, neid viimaseid on ikka hordide viisi. Ja muidugi oli nii aras see väike suudlus Batman´i ja Kassnise vahel. Mjäu!

8 comments:

ruut said...

See on üks mu lemmikkoomiksitest kindlalt. Aga jah, Jim Lee kunst (olgu see nii hea kui tahes) kipub vahest korduma küll.

Trash said...

Hea on aga küll ja just sellises popkoomiksi mõistes. Perfektne ja kena, kuigi peale superkangelaste möllu ei kujuta küll kunstnikku midagi muud kujutamas.

ruut said...

Ega ta muud pole teinud tõesti, peale ühe plaadicoveri.

Trash said...

Mis plaadi?

ruut said...

Kurat, bookleti hoopis, coverile päris ei jõudnud. Aga Daughtry - Leave This Town. Lee võiks oma ampluaad suurendada küll, oma turvatsoonist väljaspool.

Trash said...

Kuidas plaat meeldis, küsin hoopis? Aameni oma pean silmas.

ruut said...

Kuule, senimaani täiesti mõnus. Pean lõpuni kuulama ja siis viskan kuhugi mõtteid ka vast.

Trash said...

Väga mõnus, viska mõtteid muidugi!