Saturday, November 27, 2010

The Originals

Dave Gibbons - The Originals
Vertigo 2004

Sõber Lauri võrdles seda auhinnatud koomiksit filmiga Quadrophenia ja tõsi ta on, pool koomiksist on justkui filmist üks-ühele maha viksitud, seda kuni kohani kus linaloos sõideti Brightonisse. Film lõppes seal, kuid koomiksit oli veel pool järel ning sel tuli sisse Watchmen´i kunstniku Dave Gibbons´i oma lugu, mitte küll väga originaalse twistiga, kuid arvestatav. Koomiksi ehedus peitub aga mitte loos, vaid just kopeerimises, sest see kuidas mod´ide (Originals) ja rocker´ite (Dirt) omavaheline kemplus oli viidud tuleviku britanniasse, nägi lihtsalt lahe välja. Korralik lugu kenade paralleelidega briti subkultuuridest.
Tulevikumodid hõljukskuuteritel.

8 comments:

Lauri said...

Mis mõttes film lõppes seal? Ei lõppenud ju, järgnesid massikaklused rockeritega, Leslie Ashi keppimine kuskil saras ja The Ace'i paljastumine bellboyks ja mod'ide elu perse saatmine ja rolleri kohalikust Türisalu pangast allaveeretamine. Seda filmis siis. Koomiksis oli veits teistmoodi.

Trash said...

No selles mõttes, et lõppes Brightonis. Ega ma muidugi täpselt mäleta. Peaks üle vaatama.

Lauri said...

Ma alles hiljaaegu vaatasin, seepärast nii hästi mäletangi. Koomiks ja film on ikka ilgelt sarnased, väga väikeste erinevustega.
Film ei lõppend ka Brightonis, vaid hoopis valgete kaljude peal.

Trash said...

No ma tean, et kaljude peal aga kas vahepeal oldi Londonis ka?

Lauri said...

Ei oldud, tüüp nägi Brightonis kuidas mod'ide liider Ace on tegelikult mingi labane bellboy ja hakkas pisaraid neelates üksi Londoni poole sõitma ja siis kaljude peal saatis rolleri alla. Nii lõppeski.

Trash said...

No aga siis ju lõppeski Brightonis. :)

Metsavana said...

Nii, koomiks loetud ja kohe panen Quadrophenia tõmbama.

Metsavana said...

Kuigi Lauri jutu järgi tundub, et koomiksi lõpp oli märksa parem.