Thursday, April 01, 2010

Filmiküsitlus - Mihkel Kleis

Kui teist keegi veel ei ta, siis paljastan saladuse, et Mihkel ongi see tüüp kes muude hobide kõrvalt peab ka eesti kõige friigimat filmiblogi nimega Rodendronite invasioon kus vaatluse all need maailma kõige veidramad vere ja seksufilmid, ehk puhas b-kategooria kreisiness. Tasub uurida! Ja võin veel lisada, et kunagi meeldis Mihklile bänd nimega Anal Cunt aga samas kellele selle bändi nobedad möiratused ei meeldiks? Kellele ei meeldiks Anal Cunt?


Nimi: Mihkel Kleis
Bänd: Edasi
MySpace: Edasi
Koduleht: Rate Your Music
Koduleht: YouTube


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Mulle meeldivad ebakonventsionaalsused, piiriületamised, mängud tabuteemadega, igasugused ekstsentrilised asjad. Eurohorror kuuekümnendatest kaheksakümnendateni, exploitation kõikvõimalikes avaldumisvormides, Saksa low budget splatter jne. Üks suurimaid lemmikuid, kelle kogu filmograafiat olen püüdnud jälgida on Ken Russell. Teine samasugune - Jean Rollin. Olen olnud väga vaimustatud ka Pasolini filmidest, eelkõige tema nn. Elu Triloogiast. Ühe konkreetse ülilemmikuna eristub siiamaani millegipärast J-J. Annaud' "La guerre du feu". Esimese hooga tulevad usaldusväärsete nimedena veel meelde Doris Wishman, Milos Forman, Herschell Gordon Lewis, Michael Haneke, Christoph Schlingensief, aga kuna ma vaatan kogu aeg nii palju ja samal ajal kogun pidevalt infot siiani nägemata filmide kohta, siis mul ei püsi see kõik meeles.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Väga värskendavalt mõjusid kolm Yasuharu Hasebe vägistamise teemalist pinku filmi: "Attack!", "Rape! 13th hour" ja "Assault! Jack The Ripper". Mõnusa koomiksiliku kergemeelsusega filmid, kus vägistajatest pätte on kujutatud umbes nagu lindpriidest superkangelasi - nad kihutavad stiilsete autodega, kannavad läikivaid nahkkostüüme ja moodsaid päikeseprille, seda saadab meeleolukas funk ja jazz - no ja kui asjad lähevad räpaseks hakkab kõlama Bachi sonaat või mingi muu pehme klassikateos.


3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Ma kuulan viimasel ajal üha rohkem ja rohkem nö. metalit. Põhiliselt black noise'i, millest Wold on juba vana lemmik, aga kuna hoian sel praegu eriti viljakalt areneval scene'l pidevalt silma peal, siis avastan uusi põnevaid asju pea ülepäeviti. Palju huvitavaid asju olen leidnud ka 90ndate esimese poole Prantsuse koolkonnast Les Legiones Noire. Soomlaste Ride for Revenge on väga hea... . Pean selle kõige kohta päevikut siin: list of black metal bands with a difference

Eks huvi ulatub muidugi metalist kaugemale, endiselt ajan taga nö. raamatukogumuusikat, ei jäta kuulamata vanu outsider-muusikute asju jne. ja et sellest kõigest rääkida... aitab võibolla tänaseks.

Tänan Mihkel!
Kaader filmist Assault! Jack The Ripper.

10 comments:

Metsavana said...

Aga miks need viimased meeldinud filmid blogis pole ? :/

Trash said...

Aga miks sul endal kõik vaadatud filmid kajastamist pole leidnud? Teistelt küll kange nõudma aga endal segadus hoovi peal.

Metsavana said...

Viimasel ajal kulub õhtune vaba aeg rohkem Lauri koomiksitega tutvumisele.

Lisaks ei vaata ma nii põnevaid filme, Yasuharu Hasebe pinkule pole näiteks midagi vastu panna hehe

edasi said...

see kolmas Hasebe film, millele sa IMDb linki ei leidnud:
http://www.imdb.com/title/tt0285853/

Anonymous said...

ride for revenge esineb 9ndal helsinkis. nad eriti tihti lavale ei satu nii et tasub vaatama minna kui võimalust.
kord varem nende 15min live kogenud, võind öelda et midagi nii inspireerivat polnud aastaid kogenud, tõsiselt.

Trash said...

Helsingidde enne suve ei jõua, küll aga tirisin selle Ride for Revenge´i mp3-na ja panen homme kõrva peale. Või äärmisel juhul esmaspäeval tööl.

a said...

vaatasin selle ära - "La guerre du feu"

vau!

Trash said...

Ja ma just pool tundi tagasi rääkisin sellest filmist sõbraga. :)

Metsavana said...

Sa kauple Mihkel Haapsallu ka!

Trash said...

Mihkel suur poiss juba, ise teab mis teeb. Eks loeb siit, et ta on oodatud ja tuleb kui võimalus on.