Friday, April 02, 2010

Filmiküsitlus - Ander Tolmunud Mesipuust

Anderi lavaesinemise ja kitarrimängu iseloomustati aasta tagasi, et tegu oleks justkui eesti Dylan Carlson´iga ja tüüp küsis vastu, et kas ta peab siis nüüd Nevesise kitarristile haavlipüssi kinkima? Selline rockiajaloo trivias kodus olevale muusikasõbrale mõeldud nali. Ander on tüüp kes vabal ajal ehitab muusikainstrumente ning helikaste, tema poolt ise kokku pandud elektritšellot võib kuulda demoloo "Mida sa tatt ka Rise Above´ist tead!?" lõpuminutitel kaeblikult itkemas.

Nimi: Ander Roots
Bänd: Tolmunud Mesipuu
MySpace: Tolmunud Mesipuu
Free Download: Tolmunud Mesipuu album "Puusse panen" mp3

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Mul ilmselt ei olegi lemmikfilme, vähemalt mitte selliseid, mida üha uuesti vaadata vajaks. Muljeavaldajaid on aegade jooksul mõned ikka ette juhtunud, paraku on mul komme kinos magama jääda. Või kui just magama ei jää, siis istun mingis poolteadvusetus olekus ja jälgin ekraanil mõnd juhuslikku ruutdetsimeetrit. Poolteist tundi suitsetamata ja üsna liikumatult püsida on sedasorti kannatus, mida ma võimaluse korral väldin.

Iidvana, ja seetõttu üsna ähmane, mälestus on mingist elamusest, mida pakkus arvatavalt Muuseumikülastaja nimeline film (arvatavasti aastast 1989 ja režissööriks Konstantin Lopušanski). Kuna ma arvatavast 90% filmist maha magasin, ei suuda elamust täpsemalt kirjeldada. Aga meeldiv oli.

Muidugi ei ole ma mingi snoob, seetõttu eelistan lihtsale või veel lihtsamale vaatajale mõeldud peavoolulustifilme. Dead Man, Knjiga rekorda Sutke või Anvil! The Story of Anvil näiteks. Teistsugustest ma eriti aru ei saa ja üritamiseks olen liiga laisk. Kino on tavaliselt liiga kaugel, pealegi koheldakse moodsas kinos vaatajaid nigust loomakarja. Solvav. Ning ka telekapuldi haaramiseks on tavaliselt vaja mitu sammu teha, saadav ei ole pingutust väärt.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Juhtusin kunagi mitte väga ammu It Might Get Loud'i vaatama. Oli ikka kuidagi positiivne, paraku toimis organism eelpoolkirjeldatud kombel.

3: Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Kõige rohkem kuulangi ehk oma isikliku unistustebändi bassi- ja löökriistapartiisid, alati nauditavad. Täna olid lisaks Fluidage (ülimõnusalt meloodiline rootsi ühemehebänd) ja Voog (see sujuvalt mürisev bänd, kus bassimees on nagu superstaar ja klahvpillineiu käsi käib vaheldumisi ninas ja klahvidel, teate küll). Mõlemaid julgen soovitada.

Tänan Ander!
Ülemise pildi autor on Mart Sepp, all kaader filmist The Shutka Book of Records.

14 comments:

Ralf said...

Oleks tore, kui mõni eesti muusik Belle and Sebastiani kuulaks. :(

Aga kenad vastused, tore oli lugeda. Aitäh! Dead Man sealjuures on nähtud Jarmuschi filmidest minu arust üks nõrgemaid.

Anonymous said...

Dead Mani osas ei kommenteeri, aga Shutka ja Anvil on mõlemad puhas kuld.

a

Metsavana said...

Kuulasin Belle and Sebastiani utuubist - päris võigas saast oli

Dead Man on hea film

*Metsavana jätkab viski manustamist

Trash said...

Ma arvan, et see Belle and Sebastian on mingi Ralfi kiiks mida ta promoda ( aga samnas ka kiivalt endale hoides ) üritab, sest aastal 2010 ei tohiks sedalaadi munadeta muss enam kedagi huvitada.

Ralf said...

Jaja, ma saan aru, et te olete kõik liiga kõvad mehed sellise muusika jaoks. Metsavana kindla salaja määrib endale öösel huulepulka peale ja tantsib peegli ees, noks jalge vahele topitud Goodbye Horsesit kuulates. :))

Ralf said...

Õuk, suht veider lause tuli.

Metsavana said...

Kurat! Seda, et ma sinu seksualfantaasiates figureerin ma küll praegu teada ei tahtnud.

PS: Mis kurat see Goodbye Horses on ja miks seda tuleb kuulata noks jalge vahel ? Sa Ralfpoiss mingit normaalset valge mehe mussi ka kuulad ?

Trash said...

See vist on vihje Voonakeste vaikimisele?

Metsavana said...

Kurat, sellest filmist ei mäleta küll midagi peale peategelase, aga julgelt 10 aastat tagasi vaadatud ka.

Trash said...

Ma võin muidugi eksida aga vast see on kõige tuntum film kus noks jalge vahele topitakse.

paranoiadisco said...

Metsavana, sa tundud kuidagi pinges. Kas on vähese või rohke viski viga?

Metsavana said...

HÕFFieelne ärevus

Terje said...

Bff! Näen välja nagu narkar jah? .D

Trash said...

Narkarist nüüd küll juttu ei tehtud aga mida Ander silmas pidas, pead temalt järgmise live´i ajal välja uurima. :)