Thursday, December 13, 2012

Filmiküsitlus - Raido Rahnel


Ei olnud oma peas The Sinclair Sinclair´i kuhugi liigitanud ega ühegi muusikastiiliga sidunud. Oma sünttaripeol Krahlis neid aga lava ees kuulates ajas aga kergelt itsitama, sest tekkis tunne, et olen indiepeole sattunud ja ei mäletanud aega mil viimati niinimetatud indie´t kuulamas sai käidud. Meeldis väga ja olgu siis indie, panen peas need asjad lõpuks paika, he he! Raido teine bänd White Sparks on aga üks eesti ägedamaid sündipopi gruppe, selline korralik klassikaline üheksakümnendate esimese poole värk. Jõulise kõlaga head lood.

Nimi: Raido Rahnel 
Bändid: The Sinclair Sinclair, White Sparks
Koduleht: The Sinclair Sinclair
SoundCloud: The Sinclair Sinclair
Bandcamp: The Sinclair Sinclair


1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Sellist ühte ja kindlat lemmikut on raske välja tuua. Kindlasti Trainspotting ja Acid House oleks mainimist väärt. Irvine Welsh on lahedad jutud (küll kohati loetamatus šoti slängis) kirjutanud ning ekraniseeringud nendest ei ole minu meelest väga kirja pandule alla jäänud.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?
 Esimene film, mis kohe meenub on saksa toodang Das Leben der Anderen, mis räägib Ida-Saksamaa esiteenistuse Stasi jälgimismehanismist, teisitimõtlejate ohjamispüüdest ja puhtast inimlikkusest, mis võib omane olla isegi paandunud eriteenistujale. Üldiselt on filmikunstil mind liigutada raske, aga see film puudutas
mind küll ning jäi oma meisterlikkusega pikaks ajaks meelde.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged
soovitada?
Viimasel olen end avastanud palju The Raveonettes'i kuulamas, vahele tuleb ka post-metalli Russian Circlesi
esituses. Neon Indian'i "Hex-Girlfriend" sattub ka tihti kõrvaklappidesse.

Tänan Raido!


Kaader filmist Trainspotting.

No comments: