Thursday, December 27, 2012

Filmiküsitlus - Kristjan White Sparks´ist


White Sparks on ikka üks kuradima hea bänd. Selle taastajumine toimus nädal tagasi kui lasin nende träkki "Space Invasion" ühel pisikesel peol läbi võimsate kõlarite ning mõjus mulle endalegi üllatavalt massiivselt, pani jala tatsuma ning lõi kõik mu neli aurat kuldselt särama. Kodus mp3-sid kuulates (plaadireliisi ei ole kahjuks veel ilmunud) saad aru küll, et väga korralik sündipop ja puha, aga võimenditest läbi lastuna mõistad, et enam õigem ja parem olla ei saagi.

Nimi: Kristjan Kamsol
Bändid: White Sparks
SoundCloud: White Sparks

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu lemmikfilmid?

Vaatasin ära hiljuti filmi Hunger Games. Minu maitsest oli see täiesti mööda, kuna mina hindan filmide juures eelkõige stoorit ja seal seda ei olnud. See, kas film näeb hea välja või mitte, ei ole absoluutselt oluline. Selle peale keegi mulle ütles „see on ju sci-fi, mida sa ikka ootad?“. Vastuseks on see, et on olemas väga häid sci-fi’sid või siis ulmekaid (mida tegelikult Hunger Games ei ole), millel on ka mingi point. Üks tähelepanuväärsemaid minu jaoks on stoori poolest kindlasti Event Horizon. Mõnusalt sünge, ei ole sellist tänapäevast ülepingutamist meeletus hunnikus eriefektide ning hõljuvate arvutiekraanidega. Vastupidise näite leiab Prometheus’est. Film on ka muidugi aastast 1997, kuid ka tänapäeval on tehtud taolisi filme.
Üks mida võib mainida on Beyond The Black Rainbow. 2010 aastal tehtud 80’ndate stiilis tehtud ulmefilm, mille tegevus toimub samuti vastavas ajastus ning filmi soundtrack on lihtsalt suurepärane. Analoogsüntidega sisse mängitud ning annab filmile meeletult palju ajastu tunnetust ning sügavust:
http://www.youtube.com/watch?v=eKCHXpSEtOU
Hiljuti sai ka uuesti ära vaadatud Equilibrium, kus Christian Bale teeb suurepärase osatäitmise.
Üks parimaid filme, mida ma siiski julgen soovitada vaadata on Monsters. Filmil on ülimalt hea stoori ning ei kubise tüütutest Hollywood’i klišeedest. Filmis on äärmiselt vähe eriefekte, kogu film on tehtud kohapeal erinevalt enamusest tänapäeva filmidest, kus kogu kraam filmitakse 10x10 meetrises ruumis rohelise ekraani ees.
Filmid, mis on kindlasti ka lemmikud, aga pikemalt ei ole ruumi/aega rääkida, raiskab liiga palju Interneti ruumi, on veel Children of Men, Watchmen, Dark Knight triloogia, Princess Mononoke, Renaissance, Vidocq...

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Ehk ei ole originaalne, aga viimatine kõige parem filmielamus oli The Dark Knight Rises. See film on lihtsalt nii hästi tehtud ning on üks triloogia-filmide parima lõpuga, mis võimalik. Kogu see 3 tundi filmi on lihtsalt nii eepiline, et kordagi ei hakka igav, uni läheb ära ning hommikul ärgated tõded taaskord, et oli ikka kuradi hea film.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Üks viimase aja (tegelikult juba mitme viimase aasta) kõige lemmikum artist on kahtlemata UK artist Blueneck. Liigitada on seda natuke keeruline, aga eks ta sinna post-rocki kanti kvalifitseerub. Nende viimatine instrumentaalalbum Epilogue, mis anti välja ainult 1000 CD + 500 LP ekseplaris, on kahtlemata üks viimase aja parim, mida mul on au omada. Kuigi nende endi sõnul on tegu kõrvaprojektiga lugudest, mis on eelmistelt albumitelt välja jäänud (seetõttu on seal ka ainult 6 lugu), ei tohiks seda kindlasti selleks lugeda. Üks Bluenecki kahtlemata parim lugu:
http://www.youtube.com/watch?v=Xt7xb6nSnPY
UK’s tehakse üldse väga palju head muusikat. Üks vana lemmik, kes hiljuti andis ka uue albumi välja, on Alpha. Ma ei suuda seda taaskord stiililiselt kuhugi liigitada, aga jääb kuhugi elektroonilise jazz’i kanti. Kuigi ma üldiselt jazz’i ei kuula, siis Alpha suudab iga plaadiga ikka ja jälle meeldivalt üllatada.
Kes käredamat, mürasemat ja vilisevamat muusikat tahab, siis julgen kindlasti soovitada USAst pärit bändi A Place To Bury Strangers:
http://www.youtube.com/watch?v=m42ai-IpG84
Ning loomulikult White Lies, kelle kuulamisest lihtsalt ei ole võimalik väsida. Midagi külmadeks talvehommikuteks nende esimeselt albumilt:
http://www.youtube.com/watch?v=KlmSqyMT0FQ

Tänan Kristjan!

Kaader filmist Event Horizon.

2 comments:

Anonymous said...

Misse White Sparks on White Stripes + Sparks või?
No see võib tõesti vinge olla.
Nagu mingi Avatar + Clint Eastwood.
Vot kus päkapikud vanad sikud käisid külas.

Trash said...

10 000 maniacs + Björk = 10 001 maniacs

MTV arithmetics, mäletad?