Sunday, April 15, 2012

Don't Deliver Us from Evil

Mais ne nous délivrez pas du mal - Joël Séria 1971

Don't Deliver Us from Evil on üks neid filme mille screenshot´idega sa pidevalt netis kokku puutud - heidad pilgi paremale ja näed kuidas neiu oma aluspükse alla veab, heidad silmad vasakule ja näed musta missat kus Saatanale truudust vannutakse ning kui jõllitad otse ettepoole, näed läbi lukuaugu suudlevaid nunnasid. Tavaliselt on kõikneed kuvapaugud lehtedel kuhu postitatakse veidraid pilte, on need siis paljastest näitsikutest, vägivallast või Saatana teenimisest. Pean tunnistama, et olen ka ise paar aastat tagasi ühe screen´i netti ühele lehele friikide silmarõõmuks üles lükanud.
Nüüd siis sai film ka ära vaadatud ja natuke nagu kurvastasin, et Mondo Macabre DVD-märgi alt ilmunud linalugu oli reliisija mõistes hoopis teistlaadi linnuke. Tegu üsna tavalise krimidraamaga kus kaks plikat hakkavad igavusest sigadusi korda saatma, arvates seda tehes, et teenivad Saatanat. Tärkav seksuaalsus, püüd erineda ühiskonnast, kerged võimumängud, ehk siis kõik see mis teismeliseaega paratamatult kaasas käib. Joël Séria sai filmi tegemiseks inspiratsiooni Uus-Meremaal toimunud Parker–Hulme´i mõrvast (Peter Jacksoni Heavenly Creatures), kus kaks teismelist sõbrannat lõid neist ühe ema kiviga surnuks. Ma mõistan, et viiekümnendatel jättis see mõrvalugu kõigile teismelistyele sügava mulje ja seitsmekümnendate alul kerge seosega ekraniseering võis samuti mõnda šokeerida, kuid nelikümmend aastat hiljem ei sisalda lugu enam nii palju õudusi, et ennast millestki heidutada lasta.Ja keelu sai film oma kodumaal samuti musitavate nunnade ning musta missa pärast, aga mitte mõrva või kerge pedofiiliahõngu tõttu.
Minu jaoks üsna tavalisena tundunud lugu igavlevatest noortest tüdrukutest mis on kommertsmüügi eesmärgil saanud juurde vääru leibeleid nagu exploitation cinema ja naked schoolgirls. Nunnu hetk oli muyidugi boonuste hulgas kus režissöör rääkis filmist ja lõpuks mainis, et parim kogu filmi puhul oli see, et ta kohtus oma tulevase abikaasaga - filmis peaosa mängiva Jeanne Goupil´iga. Sweet! 3/5

Paremale, vasakule ja otse.

2 comments:

J said...

mul olid v2ga sarnased meeleolud selle filmiga.. vagast k2rbsest tehtud vulgaarne elevant. pettusin.

Trash said...

Ma just ei pettunud, aga ootasin justkui müstikat ja/või goret.