Monday, April 09, 2012

Brighton Rock

Brighton Rock - Rowan Joffe 2010

Filmis Quadrophenia võttis nooruke mod Jimmi oma totsi rollerile ja sõitis koos sõpradega Brighton´isse, et seal rockeritega rusikalahinguid pidada. Brighton Rock rääkis sellest mis toimus samal ajal kohalikus allilmas kus liidrita jäänud noored nagad püüdsid end maksma panna veristades stilettidega vastaseid ja reetes omasid. Brighton´i kail peksavad modid ja rockerid üksteisel nägusid üles, kai all mere piiril aga veristavad gängsterid teineteist ja nende jaoks on see elu ja surma mämg, mitte nädalavahetuse amphetamiinist üles kõetud lõbustus. Alumise ja ülemise korruse rahvas, nagu brittidel ikka.
Pettumuseks selgus, et film oma teises pooles ei püüdnud enam ülal hoida ei Quadrophenia võnkeid ega ka kuritegeliku maailma kuva, vaid kiskus peategelase ja ta tüdruku suhteid näitavaks draamalooks. Mina va tola ootasin veel, et hotellis elav Brighton´i allilmaboss komistab vestibülist läbi kõndides liftipoiss Ace Face´i otsa või läheb kampade vahel nutikaks sõjaks, kus kavalusega tehakse rohkem kui rusikate või nugadega, aga ei midagi sellist. Hoopis üks ilmetu armastuslugu. Brighton modide ja rockerite lahingutepaigana oleks võinud rohkem ajastuhetki pakkuda, sest remake filmi puhul oli see aastasse 1964 kantud just nimelt selle tõttu. 2/5

Don't just watch and acting cool
You better ask yourself for more
You better listen up for yourself
We are the mods, we are the mods
We are, we are, we are the mods!

8 comments:

joonas said...

Käis kah, aga see vana Brighton Rock on ikka kübe kobedam nigu.

Trash said...

Ma ei ole vaadanud ja ega vast vaatagi.

joonas said...

Ma tegelt soovitaks vaadata. Ega ma neid neljakümnendate filme ülearu palju näinud ei ole, aga see oli üllatavalt korralik ja Greene'i raamatule lähemal kui uus. Richard Attenborough on väga veenev Pinkie.

Trash said...

Rariteetne see film just pole nii, et järsku tekib isegi tunne, et võiks vaadata. Hetkel küll aega ei ole, pooleli on 2 TCD reliisi, Lost Odyssey RPG ja üks JHOnnie To film. Ootejärjekorras on 48 kohe vaja vaadata filmi ja umbes 500 peaks vaatama linalugu.

kristjan said...

visuaalselt oli ysna ladna, lainurgad ja puha. muidu ysna cheesy. koguaeg midagi toimus, aga samas nagu sittagi ei juhtunud. s6ltub muidugi, mida keegi filmilt ootab. (hea filmi indikaator on see, et kas pöörad rohkem tähelepanu enda ees olevale joogile-söögile, v6i sellele, et mis ekraanil toimub; antud juhul sai esimesena mainitu rohkem tähelepanu)

Trash said...

Söök ja jook - mõnus! Mul vaid kolm kuivikut ja tass jogurtit tänaseks õhtuks. OK, peotäis rosinaid samuti.

joonas said...

Paast sai läbi juba, isegi kui oled õigeusklik.

Trash said...

šokolaadi on ka, hõbepaberis ja jänese kujuga.