Tuesday, April 04, 2006

The Eagle Shooting Heroes

Sediu yinghung tsun tsi dung sing sai tsau - Jeffrey Lau 1993

Hong Kongi hullumeelne kung fung tsing tsang slapstick komöödia. Hiina kirjandusteadlased kisuvad juukseid peast ,nähes mis on nende rahvusliku eeposega (siis ühega neist 100-st) odavates stuudiotes tehtud. Aga tehtud on nii,et isegi emotsioonitu eestlane naerab kõhu haigeks. Aga võib olla mitte, mina olen ju soomlane ja samas ka igasuguste Sammo Hungi filmide ja Mr. Vampire ´rite paadunud austaja. Tegemist siis on iga hiinlase jaoks tuttava legendiga võimuvõitlusest õukonnas , koos umbes 10 peategelasega,kes kogu aeg kaklevad omavahel leiutades uusi kung-fu stiile.
Meenutab porno filmi,kus suvilasse sõidab seltskond ja nädalavahetuse lõpuks on kõik kõiki maitsta saanud. Kakeldakse veel gorillaga ,kummisisaliku ja hiigelkotkaga. Eagle Heroes vaatamise teeb keerukaks peategelaste üleküllus ja nende äratundmine muutub keerukaks. Hiinlased ja muud pilukad ,nagu teate ,on ju kõik täiesti ühte nägu.

Kui muidu kung-fu ja martial arts filmides "lennatakse" tagasihoidlikult,siis Eagle Heros lennatakse pikalt ja pidevalt.Isegi tiibadega lendavad saapad tiritakse jalga ,et end mitte mõõda maapinda kõndimisega väsitada.Peale kung-fu ,ning lendamise jääb aega ka veel nõidumiseks ja muidugi armastuse jaoks. 100 % meelelahutus ! 6/10

No comments: