Thursday, November 13, 2008

Futurama : Bender's Game

Futurama: Bender's Game - Dwayne Carey-Hill 2008

Mardipäev tegi sel aastal pisut tuska. Väikesed ahvid loopisid nimelt minu antud lagritsad ja salmiakkid kõik pikki maja trepikoda laiali ning paar tükki vedelesid hommikul veel ka lillepeenras. Küsisin lastelt, et kas lagrits kõlbab või mitte ja pisikesed mardisandid kiitsid kõik takka ja väitsid, et väga, et neile küll maitseb. Oleks, siis öelnud, et ei kõlba, oleksin kapipõhjast šokolaadi otsima hakanud või banaanid ära andnud. Mulle lagrits ( ja salmiakkikossu - mida küll lastele ei pakkunud ) väga maitseb, toon alati soomest kotiga kaasa ning nüüd oli valus vaadata neid musti maitsvaid pulgakesi trepikoja valgel kivipõrandal. Järgmine aasta võtan rotilastel kõrvust kinni kui taas ukse taha manguma ilmuvad, ausõna! Benderile lagrits maitses, korjas alati iga musta tüki oma metallkõhtu tallele ning hiljem hakkas tänu sellele universumis imelikke asju toimuma. Jah, Futurama teine ( või kolmas juba?) täispikk mängufilm rääkis lagritsast, kuidas seda kasutatakse ja kust seda saadakse. Lagrits, lagrits, lagrits. Kui nüüd veel filmi ennast lagritsaga võrrelda, siis võib öelda, et Futurama : Bender's Big Score´ist kohe kindlasti maitsvam, täidlasema mekiga, tumedama tooniga ning korralikult, ilma hammaste külge kleepumata nätsutatav. Samas aga minu maitsele väheke liiga magus, ilma korraliku järelmekita ja segavate kõrvalmaitsetega justkui oleks tegu olnud TV-Mix´i segupakiga. Kõlbas aga mitte parim. 3/5
Ärge mingil juhul jätke tähelepanuta boonuste hulgas olevat Futurama teemalist piraatluse vastast reklaami ja filmis kõlavat maailma parimat fantasy paroodianalja:

Leela: Is that a hobbit over there?
Bender: No, that's a hobo and a rabbit. But they're making a hobbit.

7 comments:

Anonymous said...

Lagrits ja salmiaak on valus sitt, seda söövad aint soomlased. Mulle on meelde jäänud soome kooli tundidest, et seda valmistatakse kasetõrvast või midagi.
Mõistan täitsa neid mardisante.

L.

Trash said...

Maitse asi. Estconi hommikul kõlbaS SULLE SALMIAKKIKOSSU KÜLL RÜÜPEKS.

Anonymous said...

Minu lambikeses põleb igasugune õli...


L.

Ulmeguru said...

Olen ka suur lagritsafänn... huvitav, et kas peaks nüüd ka Futuramat vaatama hakkama..?

Mardisante muidugi jutule ei võtnud, las vanemad ostavad neile ise komme...

J said...

Need värvilised lagritsad on täitsa söödav kraam, kus on veidi lagritsat ja siis mingit triibulist värki. On üritatud vist lagritsat söödavaks teha nõnda.

Mustad on aga omaette küsimus

Anonymous said...

Selliste teemafilmidega on mul alati kindlad ootused:
Mängufilmil näiteks mis koosneb lühifilmidest, ootan ma alati, et episoodide vahel jookseks nendega seostatud teemalugu - Four Rooms on hea näide selle kohta.
Ja telesarjadel põhinevad mängufilmid peaks endast kujutama "grand finale" - mingi temaatika, millega on erinevates episoodides flirditud aga mitte lahti seletatud võiks olla lõpuks avalikustatud. Ja seda võiks teha nii kavalalt, et sari ja film oleks vaadatavad täiesti iseseisva tervikuna aga kui mõlemad ära vaadata siis moodustuks hoopis kolmas sisuline tervik, mis juhiks eelmised eksirännakud eri suunas hoopis ootamatule rajale, mis paneks mütoloogiale kena punkti.
Seni on aga sellised filmid olnud kõik täiesti seosetud kekspärase episoodi tasemel käkid - nii ka kõik need Futuramad.
Kui esimeses kahes veel otsiti välja mingi ulmelugu millel justkui oli mingit potensiaal aga kogu see saamatu nühklemine kustutas kõik lootused antud vaatamisega midagi meeldejäävat kogeda siis selle filmi LOTR ja AD&D täisonamine oli ikka üsna saamatu lüke.
Ei päästnud enam isegi need pisikesed hetked nagu tuntud sümboolika ümbertöötlusega (Yellow Submarine, War Of The Worlds, ..) või kerge animatsioonierootika (Leela sado-maso hetked kaelavõruga, ...) - tüütu ju kui keegi jahub tükk aega mingitest seosetutest seikatest, millega sul midagi peale pole hakkata. Ajaraisk on selle nimeks!

Trash said...

Mulle meeldib ikka PUHAS LAGRITS, KUIGI SÖÖN KA SEDA MIX-PUSSI Lagritsasegu hea meelega.