Friday, May 02, 2008

Raiders of the Lost Ark : The Adaptation

Raiders of the Lost Ark: The Adaptation - Eric Zala 1989

Peatselt saabuva uue Indy filmiga Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull seoses on hulljulgest arheoloogist netis rohkem juttu tehtud kui muidu ja tänu sellele jõudis jututubadest minuni ka käesoleva fänfilmi soovitus. Tegu on pea kaader-kaadri haaval ( näidised ) järgi tehtud Raiders of the Lost Ark filmiga, ainukeseks erinevuseks see, et kui originaalui väntasid kolmekümnendates miljonärid, siis re-make´iga said hakkama vaid videokaameraga varustatud pennitud teismelised. 12 aastane Eric Zala kutsus kokku oma sõbrad, klassivennad ja naabrilapsed, näitas neile oma lemmikfilmi, võttis isa videokaamera ja kamandas kõik näitlejatena appi. Võtted algasid ja lõpliku versiooni valmimiseni kulus kuus aastat. Kui nüüd võtta etaloniks see, et filmi tegid 12-16 aastased ( 2 viimast aastat kulus nn. post-productionile ) teismelised, siis on tase kümmet punkti auga väärt. Õmmeldud oli nii riided, otsitud sarnaseid võttepaiku, tehtud ise kõik püroefektid ja kaskadööritrikid ning seda kõike sellise blockbusteri koopiana nagu oli esimene Indiana Jones. Mõelge vaid! Kujutage ette kõike seda autodel kihutamist, kivi eest jooksmist, baaritulistamist Nepaalis ning natsidega maadlemist mis tehtud vaid käepäraste vahenditega. Ja loomulikult oli filmis ka originaalist tuttav suudlemisstseen mis arvatavasti noorte jaoks kaelamurdvatest trikkidest veelgi raskem tundus. Stuudioangaaride asemel oli kelder kus kõik sisevõtted dekoratsioone vahetades tehti ja džungli asemel majatagune võpsik aga seda ei pane isegi netist infot juurdelugemata tähele, niivõrd korralikult olid poisid osanud aastatega oma tööd siluda. Super hea fänfilm, kahju vaid, et DVD-d pole reliisitud, sest videost tehtud avi kvaliteet jättis ikka tugevalt soovida. Samuti väheke nukker lugu, et ma originaali sisu nii hästi enam ei mäletanud, sest muidu oleks võrdlusmomendid kindlasti rohkem äratundmisrõõmu osanud pakkuda. Täispunktid, sest nii noortele ja entusiastlikele ei saa ju midagi ette heita, nemad tegid kõvasti rohkem kui lihtsalt korralikku tööd. 5/5
Filmitiim.

12 comments:

paranoiadisco said...

Ohoh, tahan kindlasti! Vihjeid oodates, härra.

Trash said...

Kaarnakivi all.

Wait, wut? said...

You know what every movie that you've posted for the last, oh, month, has had in common?

I've never seen any of them. And because I have taste and judgment, am not likely to.

You either; 1) have a inhuman ability to watch movies full of suck, or 2) have been robbing 30 EEK DVD bins at Maxima.

BTW, next month the last visit at Hades.

Get your ass there for once, or as Governor Arnold S. says, "Get your ass to Mars."

Trash said...

I try to be there. :)

Anonymous said...

rääkides nendest marketite DVD korvidest siis ma ikka aeg-ajalt sordin neid põhjalikult ning jah, ütleme nii, et kui kogu korvi parim film on "butterfly effect" siis peab ikka tegemist olema über sita valikuga :)

samas mul üks tuttav leidis aasta paar tagasi vist säästumarketist "M*A*S*H"'i 2 disc director-collector-bla-bla editioni 99 krooni eest mis on minujaoks piisav, et mitte lootust minetada

Unknown said...

Perhaps Instructor watches movies "full of suck" which is why he hasn't seen any of the good ones reviewed in this blog!

(Nice Total Recall reference tho)

Lauri said...

Instructor, high five!
Hades for the very last time....
I'll be so there...

Trash said...

Viimane enda ostetud säästuhinnaga DVD oli CherryBaby, hinnaks 25 eeku.

Wait, wut? said...

Okay, I admit that I've seen Silent Running and Drugstore Cowboy. And (shame), I have Emmanuelle vs. Dracula on my DVD shelf. That film is full of fail in so many ways. Trash's review was spot-on. It even fails as soft porn, which is why I am glad I bought it at 99 EEK.

I'd like to see Trash's take on Katyn (Poland), or The Lives of Others (Germany), which to me have been a couple of the great movies in the last year. Consider it a reader request.

Trash said...

I reaLLY DONT KNOW HOW i FORGOT TO WATCH kATYN. It has been next to my DVD-player for weeks already.

kazo said...

Vaata ka: Son Of Rambow (2007)

Trash said...

proovin...