Thursday, May 22, 2008

Fletch

Fletch - Michael Ritchie 1985

Kunagi ostsin Plaadimäelt kümne rutsiga kasutatud rootsi veideolaenutuse kataloogi kus VHS-ide kaanepildidki kenasti esitletud olid. Omal ajal väärt teejuht filmimaailma, sai kordi sirvitud ja isegi mõnede horrorfilmide värvilised kaanepildid välja lõigatud, ning neist rinnamärke tehtud, mida siis kandsin ja kinkisin. Äge! Vot käesolev film oli ka seal kataloogis esindatud aga nii sittade komöödiate vahel ( ja ma pean silmas sittade 16 aastase poisi silmade jaoks kellele põhimõtteliselt meeldisid kõik filmid ), et ma koheselt oma ajus klassifitseerisin ka Fletch´i üheks igaveseks junniks. Hiljem nähtud Chevy Chase´i jandid ainult tugevdasid arvamust ja nii püsis see kuni viimase nädalani. No aru ma ei saa miks mitte keegi sõpradest polnud mulle rääkinud, et Fletch on super-lahe komöödia, vaid ma pean sellise informatsiooni hankimiseks netti ronima. Oh well, parem hilja kui mitte-kunagi ja hea meel, et minu ja LA staaržurnalisti teed lõpuks tänu Jane Doe Edition´ile ristusid. Tsill vanakooli anarho-komöödia kus Chevy Chase´i koomikultalendi eest pole mingit pääsu, mees lausa ronib nahavahele ja muudab nii enda kui sinu olo mõnusaks. Juba ammu ei olnud näinud vaimukamat aga ka kaheksakümnendate mõistes nunnumat lollitamist, mõnusad one-linerid ja kohati isegi heamaits ning korrektsuse eäärel balansseeriv huumor. Tahan jatkuosa ja kohe. Ops kui sa seda enne kodunt väljumist loed, otsi üles ja võta kaasa! Muidu uusi filme ei laena! 4/5
“Can I get you anything?” “Yes, can you get me a copy of the Beatles’ White album? Oh, and bring me the head of Alfredo Garcia while your out there.”

4 comments:

Soprano said...

Küsisin mõni aeg tagasi Fletchu käest ega ta juhuslikult selle filmi mõjutusel oma hüüdnime ei võtnud. Ei :)

Trash said...

Kahju! Ega häbi poleks tundma pidanud.

Ega omet Andrew Fletcheri järgi?

Unknown said...

Ühest Stephen Kingi novellist. :D Pole Fletchi näinudki kahjuks, täna sai aga pooleldi vaadatud üht teist Chase'i komöödiat Three Amigos! Kanal2 pealt. Oli seegi päris hea.

Trash said...

Kolm amigot oli jah selline hea tuju film, ei midagi erilist aga ladna muhe värk.

Chase üksinda on aga raju. Vaata Fletchi!