Thursday, May 22, 2008

Adventures of Electric Rod Boy - The Great Analog World

Denchu Kozo no boken - Shinya Tsukamoto 1987

Mõned ajad tagasi hakkasid liikuma jutud, et Raro Video on vaikselt Criteerioni esteetidele varvastele astumas ja peagi läheb mööda ka elitaarsest Masters Of The Cinema sarjast. Polizottode ja gallo filmidega tegelenud firma hakkas järsku reliisima kvaliteetseid Jadorowsky, Godard´i, Oshima, Warholi, Kobayashi ja paljude teiste tuntud nimeda vähetuntud filme. Anti välja tublid box-set´id, tuulati arhiivides ja võeti lisade jaoks hulgaliselt intervjuusid. Pool aastat tagasi halasin, et tahaks käesolevat varajast Tsukamotot näha aga DVD reliisi veel pole. Nüüd näe, Raro võttis kätte ja tegi ära. Tähendab tegi ära juba mõnda aega tagasi aga mina va tuhajuhan sain alles hiljuti teada. Tubli töö itaallaste poolt. Seljast välja kasvava elektriposti tõttu koolikiusamise all kannatav poiss teeb oma lemmiktüdrukule kingituseks ajamasina ja seda demonstreerides liigub kogemata 25 aastat tuleviku suunas. Veerandsaja aastaga on maailm muutunud, taevast pole enam mustade pilvede tõttu näha ja pimeduses peavad üksikud inimesed lakkamatut sõda valitsevate vampiirikampadega. Cyber-lookiga vereimejad ehitavad superpommi ja loovad üliinimest mis peaks nende üleoleku igaveseks kinnitama. Teismeline elektripostipoiss ja keskealine õpetajanna alustavad võitlust maakera päästmise nimel. Adventures of Electric Rod Boy vajab sinu piiritud ja kompromissitut armastust Shinya Tsukamoto läbilöögifimi Tetsuo vastu. Tegu on omamoodi Tetsuo´ga enne Tetsuo´t. Samad animeeritud eriefektid, sama stilistika ja mitmed sarnased tehnilised võtted. Justkui näputöö enne meistriteose kallale asumist, selline kruntvärv kus tekno-fetishismi sügavust ja üksikisiku urbanistlikku isolatsiooni asendab veel vallatu koomika ja armas-ilus romantika. Ideederohke ja visuaalsete vallatute mängudega ulmekas, suurepärane armastusfilm ja natuke ka vampiiri horror. Kahju vaid, et filmi telgitaguseid avavad intervjuud oli ilma ingliskeelse tekstireata. 4/5
Tekno, tekno! Tsukamoto on teras!

6 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Trash said...

House-muusika ei ole mehelik, lõpeta enne kui hilja.

Unknown said...

I'm Mike.Not Junk;D

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Bruno said...

Mul on ka lähiajal plaanis see asjandus läbi vaadata ning... tahaksin ka Tetsuo mõlemast osast korralikud postid teha, ootan enne dvd_d ära... tundub põnev film olevat.

Trash said...

Sa suhtusid kuidagi leigelt Meatball Machine´isse, käesolev film on MM´i nn. demo sarnane. Aga nagu ütlesin, kui Tetsuo meeldis, siis on kohustuslik.