Tuesday, May 13, 2008

Les Vampires

Les Vampires - Louis Feuillade 1915

Aastaid tagasi nägin sümpaatset prantsuse komöödiat Irma Vep kus hajuva meelega režissöör ( suurepärane Jean-Pierre Léaud ) üritas aasia kaunitarist Maggie Cheung´ist vormida kassilikkult pehmet kurikavalat naisröövlit oma re-make´i tarbeks. Loomulikult tekkis koheselt huvi näha ka filmi mille uusversiooni väntamisega Irma Vep´is nii hädas oldi. Nüüd olen siis vaikselt episood-episoodi haaval ( kuna tegu polegi filmiga nagu ma alul ekslikult arvasin, vaid seriaalilaadse filmide kogumikuga ) Vampiiride kamba lood ära vaadanud ja ega suurt kiitust ei tule.Episoodide tase varieerus aga üldiselt peaks asjasse suhtuma nagu tänapäeva kommertskino filmi millele siis stuudio kasumieesmärgil vorbib katkematult järjelugusid, tavaliselt üha kahaneva kvaliteediga. Omal ajal põnevus ja detektiivilugude tippu kuulunud filmid tundusid nüüd pigem koomilised kui pingikülge naelutavatena. Tükk-tüki haaval kõlbas aga vaadata ilma, et haigutamapanevalt igav hakkaks aga tummfilmid pole ikka minu jaoks. 2/5
Irma Vep 1915 ja Irma Vep 1996, kuulus katusestseen.

2 comments:

paranoica said...

o.o omal hetkel pooleli need osad, kui su posti peale sattusin.

no eks see ongi ju suhteliselt armas detektiivilooke, pigem meenutab enne-sõjaaegset sopa-detektiivkirjandust, ja nt. fantoomi-raamatute (http://www.raamatukoi.ee/pildid/v/0000/756.jpg) seeria samamoodi lahendatuna kui "vampiirid" oleks ju ideaalne.

vampiirid ise on pigem kamp gängstereid, kui tõelised vereimejad. võtsingi kuskilt esimesest-teisest osast alates selle kujundi aluseks, palju mugavam kohe vaadata, kui mõte ei pea enam tänapäeva prototüüp-draakulate-vereimejatega maid jagama. lisaks veel see varasemate filmide välimuslik koomika, kamaluga stiilseid stseene-kaadreid ja oh-oh-oho, täitsa meelepäraline kraam.

Trash said...

Ega mul ikka seda tummfilmi vaatamise püsivust pole, nii tükihaaval sai tilgutatud.

Samas aga on ikka kümmekond klassikalist draama tummfilmi mida peaks vaatama, näit Birth Of A Nation on mul samuti vaid osaliselt nähtud.