Monday, July 30, 2012

Polisse

Polisse - Maïwenn 2011

Needus langegu kõigi nende peale kes käesolevast filmist kirjutades tõid sisse (hea või halva) võrdluse The Wire seriaaliga! Olgu! Andestan teile, sest tõenäoliselt ei ole te The Wire´it vaadanud, vaid püüdsite lihtsalt alandlikult reklaamiga kaasa minna. Igal juhul ei ole Polisse mingil juhul The Wire, vaid hoopis pioneerilaagri kasvatejate ühe suve armuseiklustest jutustav film. Kasvatajad on Peda koolist puhkusel, flirdivad ja tantsivad lõkke ümber, aeg ajalt joovad end täis või närvisevad nagu teismelistel kombeks ning juhuti, kui keegi järsku karjub, et lapsed-lapsed, mõelge keegi ka laste peale, tormavad siis telkidesse kontrollima, et kas ikka kõigil on käed korralikult teki peal. Tüüpiline prantsuse komejant. Ühe suvelaagri lugu. Aga kui soovite tõesti prantsuse realismiga politseifilmi, siis võtke pigem ette The Young Lieutenant või vähekenegi The Wire´i suunas tüürinud Engrenages´i teine sesoon. 2/5

Ja loomulikult oli äärmiselt piinlik vaadata linaloo rassistlikust, mis ilmnes läbi stereotüüpide kinnitamise. Mustanahaline loomulikult tahab vaid valget naist ning jätab ühe kellele juba tite teinud, teise valgenahalise tõttu maha. Tülgastav streotüübi võimendamine! Samuti tehti filmis haarang rumeenia kerjuskampadele, aga miks mitte näiteks hollandi, taani või rootsi omadele? See kõhn igerik lavastaja Maïwenn vist isegi lootis, et kui ta ei kasuta filmis sõna mustlased, siis saab mingi prantsuse poliitkorektsuse aastateo auhinna? Tülgastav!

3 comments:

joonas said...
This comment has been removed by the author.
joonas said...

Jään eriarvamusele ses mõttes, et Wire on selle asja ilmne eeskuju just nagu Spinal Tap on Kormoranide oma. Eeskujudeni küündimine on aga iseasi ja hinnaguga saab ainult nõus olla.

Trash said...

The Wire on lohtsalt nii kõrgustes, et miski sinna ei küüni. Kahjuks siis ka nii inimeste südameis, et igat politseifilmi on vaja sellega võrrelda. Ei ole patust puhas ka ma ise.