Thursday, June 21, 2012

The Taint

The Taint - Drew Bolduc, Dan Nelson 2010

Kinotegemnise üllas kunst ei ole veel maailmas välja surnud. Vähemalt The Taint tõestab seda, kuigi jah, tegu ju juba paar aastat vana filmiga ja nüüd võivad asjad hulga sandimalt olla. Igal juhul sellised mõtted mul filmi vaadates pähe tulid, hing hõiskas ja tuju liikus pikki lage, nii hea tunne oli seda vaadata. Võtad laias laastus ja polegi justkui midagi - järjekordne splätter sellest kuidas keemiliselt reostatud vesi muudab inimesi zombiedeks, aga hakkad detailidena asja uurima ning avastad ääretult leidlikke momente ning kvaliteetset hüva huumorit. Näiteks kohe alguses näidatav stseen kus zombie eest plehku pistev kutt paneb jooksu pealt suitsu ette ja siis tõmbab über-coolilt sigaretti, ise verehjanulise elaja eest ära sörkides. Brijantne! Film ise on veidra tundega, veits neooni ja kehvemat montaaži lisaks ning saaks täieliku hipster-õuduka. Seda popikat ja noortekat on sisse pandud aga just parasjagu, et hetkedel kui spermat pritsivaid nakatunuid ekraanil ei viibi, on tunne justkui vaataks ladnat indiefilmi kooli ja girlfriendiraskustest, aga kui mõni jäigastunud riistaga tõbine ekraanile ilmub, saab heal hulgal verd ja soolikaid. Täis skoori ei saa selle tõttu, et maskiga mehe monoloog venitas veits filmi, aga muidu ossassaaa! Pakkutakse vaimukusi, väikeste uute nüansidega klassikat, korralikku indikino draama ja romantikana ning see kõik on vere ning spermaga ohtralt üle valatud. Põhimõtteliselt minutiline trailer ei näita seekord filmi kõiki parimaid kohti ette ära, sest selle tegemiseks läheks vaja vähemalt kümne minutilist reklaamrulli. Korralik aus trash-kino kus pauk lastakse vaatajale näkku. Ja ma ei pea silmas raudsest torust tulnud pauku. 4,5/5

Noks läks katki! 
PS. Unustasin mainida, et filmis näidatakse ka natse. Järelikult tase kino!

5 comments:

Anonymous said...

Aitäh soovituse eest. Esimesed paarkümmned minutit täiesti geniaalne, ainult vaatad ja imestad, keskosas hakkas tiba venima aga vedas rahuldaval tasemel ikka lõpuni välja. Kas tuleb samal tasemel kohe veel mõni sarnane soovitus meelde?

Trash said...

Chillerama oli samuti sarnaselt lõbus.

Anonymous said...

Father's Day ka äkki...

-paranoiadisco

Anonymous said...

Chillerama nähtud, ei olnud sama tabav ja vaimukas (kuigi kõlbas vaadata küll), ka Troma Poltrygeist jäi pisut nõrgemaks. Eks vaatame mida Father's Day toob.

Trash said...

?

Forbidden Zone

Forbidden Zone In Colour