Monday, June 11, 2012

Martiini - virr-varri ähvardus


Martiini - virr-varri ähvardus
Õunaviks 2012

1. Kinni-lahti 
2. hommikul 27.01.11 
3. Komistusdragöödia 
4. Hüperflööt & värk 
5. Öine vabrik 
6. Sügis (II versioon) 
7. Luiged lähvad lumi taga 
8. Psaiko & Martiini lindistamisest


Ükspäev, nii paar nädalat tagasi, kõpis Villem Valme mulle kodumaja ees vastu ja naeratas juba kaugelt nagu vanale sõbrale. Mul läks kohe tuju heaks ja hing kergeks ning hetkelises ülevas meeleolus kinkisin talle ühe TCD reliisi lisades, et see müügiks ei ole, vaid ainult sõpsidele tasuta jagamiseks. Villem siis teatas, et tema märgi alt ilmub ka peatselt plaat mis vaid tasuta jagamiseks. Ohoo! Lahe! Küsisin siis tema reliisi vastu, et näe ma kingin sulle praegu ja sa kingi vastu, aga mees väitis, et tema reliis on ainult netis, ole vaid mihkel ja võta kui üles pannakse. Võta tasuta endale, pereliikmetele ja sõpradele! Võta palju kulub! Plastmassil ei saa, aga virtuaalimidžit võib võtta kasvõi sada.
No nüüd siis võtsingi ja lasin plaadil paar korda arvutis keerelda. "Komistusdragöödia", "Öine vabrik" ja "Sügis" olid päris head, neis kõigis oli äratuntav meeleolu, atmosfäärilisus ning üksikud momendid mis tuttavlikena koheselt külge haakusid ja seeläbi ennast meeldima sundisid. Hüperflööt & värk kõlas juba 2004 ilmunud RPG mängus Suikoden IV (Avangardistide küla taustamuusika) ning hulga paremini, aga eks vanade videomängude OST-e olegi raske üle lüüa. Lemmikuks kujunes träkk number 7, ehk "Luiged lähvad lumi taga" mis justkui absurdi keeratud ja piiridest üle võimendatud lõik kaheksakümnendate laste muinasjutufilmist. Ülejäänud lood olid minu jaoks puhtalt ruumitäide ning ideaalis neid plaadil ei oleks või siis teisiti paigutatuna, sest põhimõtteliselt tuleb end 15 minutit suruda läbi muusika mis vähemalt minu jaoks artisti üldsegi ei ava ega tutvusta, et jõuda paladeni mis alles mingit kindlat muljet ning pilti looma hakkavad. Lugudeni mis end maksma suudavad panna.
Tasuta pakk mp3-sid on kena küll, kuid isiklikult oleksin eelistanud kogu pakutavat kraami ühtses folderis, korralike nimedega faile ning prinditavat jewel case inlay´d ja label pdf-i samuti. Nii, et olge siis ettevaatlikud, rar´i lahti pakkides läheb see lõhki ja pritsib terve arvuti musa ja pildifaile täis.

2 comments:

Anonymous said...

Hoidila-hoo! Tundukse pisut liigentusiastliku liialdusena: öelda "Kinni-lahti" kohta, mis kogu "Virr-varrist" tublisti üle veerandi hõlmab, et see pala 'artisti üldsegi ei ava ega tutvusta' :)

t**t

Trash said...

Jah, kindlasti sinu vaatenurgast on see nii, aga mina ei leidnud sealt mitte midagi. Kusjuures täna kuulasin ühe teise eesti artisti esituses üsna samalaadset asja, pane või 12" B poolele.