Wednesday, February 08, 2012

Mass Effect

Mass Effect - BioWare 2007

Mängisin üle hulga ajal ühe mõnusa konsoolika läbi. OK, aeg-ajalt olen siin ikka nuppe näppinud, aga blogimise algusest peale ei ole ühtegi mängu otseselt läbi teinud, kõik need Zeldad, Final Fantasy´d ja Suikodenid on jäänud pooleli ning andnud lõpuks teed filmidele. Seekord läks vastupidi, nädal peale masina seina ühendamist ei vaadanud ma ühtegi filmi DVD-mängijalt, vaid kinno sai korraks sisse hüpatud ja nüüd teisel pelamisnädalal lõpetasin Homeland´i ning vaatasin Sherlock´i teise sesooni. Muidu aga ikka oli õige puldi asemel paar nädalat vale pult peos. Mass Effect tegelikult ei ole nii pikk mäng, et sellest nädalaid sõltuvuses olla, enne saab tegevus otsa. Isegi nii järsku, et oma arust olin kusagil seal poole peal või siis vähemalt kahe kolmandiku peal, aga järsku oligi põhijunni reinkarnatsioon vastas, silkas mööda tuba ringi nagu õlitatud välk, kuid talitses ennast juba peale nelja-viit pumppüssipauku. Tegevust oli veits vähe ja ega need subplotid ja kõrvalmissioonid ka just kõhtu täitnud, ikka üsna ühe joonise järgi olid kõik need erinevatel planeetidel maandumised loodud. Nii, et liiga napp mänguaeg, pidev sarnasus planeedimissioonide vahel ning ka stoori ei andnud lõpuks seda võimast pauku, millest mulle mitmed olid rääkinud ning mida erutusvärinaga ootasin. Korralik kosmoseseiklus, aga mind-blowing lõputwist või kosmilis-mastaapne eepilisus jäi tulemata.
Mainimata ei saa jätta ka mõnede upgrade´ide põhjendamatust, sest kogu ajutöö teemal, et mis oskusi ma oma tiimil nüüd kergitan, jäi lõpuks ikka mõttetuks, sest lõpuks tormasime meeskonnaga iga kord ruumi sisse ja nottisime anyway kõik toru ette jäänud relvade jõul maha. Sai nagu tihti tarbetuid relvi ostetud ja valesse lahtrisse oskuspunkte asetatud. Kiituseks peab ütlema, et mulle kohe väga meeldis, et experience pointe ei jagatud vaid iga tapetud vastase eest, vaid neid sai ka kergemaid töid tehes nagu näiteks decryptmise, maakideleidmise ning kasvõi infot jagavate jutuajamistee eest. No paar korda visati levelit tõstvaid punne isegi aknast välja vaatamise või arvutiekraanile pilgu heitmise eest. Nice! No igal juhul mõnus oli mängida ning Mass Effect 2 disc numero uno läks juba masinasse ning uus profiil sai loodud.

8 comments:

Vabarnamees said...

/.../ "ei andnud lõpuks seda võimast pauku, millest mulle mitmed olid rääkinud ning mida erutusvärinaga ootasin" /.../

Vana hea. :)

Aga muidu lahe, et leidsid mingi mängu, mida ka mängida viitsisid. Ootan põnevusega, kas pettumine Mass Effect 2-s erineb mingil moel pettumisest esimeses osas.

Vabarnamees said...

Just kidding!

Trash said...

Minu "paugu" mõõde on vast nii erinev, et seal kus teiste jaoks pauk juba käinud, seal mina arvan, et pool mängu peaks veel ees olema.

Trash said...

7/10 oleks vast minu hinne kui sellist andma peaks.

Ja mis kasu mul neist "headuse" punktidest lõpuks oli? Juba poole pealt oli mõõdik täis aga megapüssi ei susanud keegi pihku! :(

Vabarnamees said...

"ning uus profiil sai loodud"

Kas vanaga ei tahtnud edasi mängida siis? Minu Shepard läheb küll kolmandasse osasse edasi.

Trash said...

Lähengi vanaga edasi, lihtsalt settingud tegin ära. 2 on IMO puisema liikumisega, veits olen nüüd pelanud.

Anonymous said...

vihje: Deus Ex ja Deus Ex: Human Revolution

Trash said...

Piisab kahest mängust, siis viin konsooli tagasi ja vaatan filme edasi.