Thursday, February 09, 2012

Filmiküsitlus - Joonatan Several Symptoms´ist

HÕFF´i plaati masterdanud Kaur Faltis rääkis, et tema teismelise poja jaoks oli plaadilt meeldinud vaid üks lugu, Several Symptoms´i "Colder", mille kohta noormees väitis selle olevat üdini popi ja noortepärase. Sel hetkel kõlas see koomilisena, aga stuuduiost kodu poole kõmpides ning peas bändiga seotud visuaale ja viisijuppe meelde tuletades, pidin järjest rohkem noore kriitikuga nõustuma, sest Several Symptoms´i loominguga on erinäolisust otsivatel noortel kindlasti kerge end siduda. Ma ei pea silmas, et bänd taotluslikult teeks midagi teatud vanusegruppi ahvatlevat, vaid nende endi peensusteni tippitult hea maitse lihtsalt toodab visuaale (vahemärkusena mainin, et hr. Allandi on väge terava silma ja tundega videomeister) ja helisid mis noorte jaoks võivad tõesti tunduda põnevamatena kui juba küünilisuseliimis siplevate tarkade vanurite jaoks. Kui minule on SS lihtsalt üks mõnus hea bänd kes mulle imponeerib, siis paarkümmend aastat noorem võib sealt leida müstilisi salasõnumeid mis vaid tema silmade-kõrvade jaoks otsekui loodud. Näiteks kui minu jaoks tundub Several Symptoms´i T-särk lihtsalt kena ja tagasihoidlikuna, siis noored võivad sealt välja lugeda igat sorti veidraid sõnumeid, he he ja höh höh!

Nimi: Joonatan Allandi
Bänd: Several Symptoms
Koduleht: Several Symptoms
YouTube: Several Symptoms
SoundCloud: Several Symptoms
BandCamp: Several Symptoms
BandCamp: Aladdin

1. Millised filmid sulle muljet on avaldanud, ehk mis on sinu
lemmikfilmid?

Filmitudengina pean kandma akadeemiku rasket koormat ja ei oska enam intuitiivselt nautida filme seega nn. "lemmikuid" tuleb otsida p2ris lapsep6lvest -- meenuvad The Craft, Final Destination, My Girl, Cruel Intentions, Scream, Suspiria, Thelma & Louise, Romy & Michele's High School Reunion, Natural Born Killers.. Selles portsus on filme mida kannatab m6ningase elevusega siiani perioodiliselt vaadata. Death Becomes Her on samuti yks neid filme mille litsents lubas seda kesk-90ndatel iga paari kuu tagant Eesti kanalite hilis6htuprogrammis n2idata ja mille korduvvaatamine on siis ka mingis m6ttes mul harjumuseks saanud..

Teismelisena ekslesin filmikunsti perifeerias, vaatasin igast jama ilma kriitilise filtrita, nt minuga klikkis Nick Zedd-i ja Richard Kerni esteetika. Lahe kergelt proto-porn kraam, verine, taustaks alati enigmaatiline NYC.. piisas sellistest pealiskaudsetest m2rks6nadest et mu t2helepanu haarata. See k6ik j6udis minuni yhe Haabersti tyybi kaudu kes enda pagassist piraatkraami myys, yhe krdi dementse Exceli kataloogi alusel tellides. Men Behind The Sun ja Mystics In Bali meenuvad.. Siis ykskord avastasin end vaatamast mingit Jaapani filmi tapja-juuksepikendustest--- sain aru, et pean horror-zanri tarbimisel mingi piiri t6mbama.. Angst (1983) on T6ESTI yks hea 6udukas mis kahjuks pole piisavalt publikut leidnud. Lavastaja tegi ka Art of Noise'i ja Pet Shop Boys-i videosid. Mitte et see filmis kuidagi kajastuks aga p6nev trivia ikkagi.

Siis veel -- Picnic At The Hanging Rock tuli kunagi vist umbes Neloneni pealt ja rikkus tuju 2ra. Hea film. Ka Wings Of Desire, Breaking The Waves ja Henry: Portrait of a Serial Killer on filmid mis v2ga meeldivad a tegid yhel v6i teisel p6hjusel nii kurvax et enam kunagi n2ha ei taha.

2. Milline oli viimane meeldejääv filmielamus?

Pole midagi fenomenaalselt praegu n2inud. Easy A ajas naerma. Nn. maailma halvimat filmi Showgirls vaatasin enne j6ule. Supper soundtrack oli kyll -- My Life With The Thrill Kill Kult ja Sisters of Mercy k6lasid, meeldiv yllatus.. Aga yldiselt olen kuidagi filmikaugeks j22nud. Hiljuti m6tlesin ka Decoder-i l6puks 2ra vaadata, see oli alati lahe tundunud ja nii ma hakkasingi seda suure sisemise tseremooniatundega vaatama a p2rast 15 minutit hakkas igav ja panin kinni.

3. Mis muusikat viimasel ajal kuulanud oled või julged soovitada?

Azealia Banks-i "212" figureeris p2ris mitme olulise v2ljaande best-of-2001 nimekirjas ja ytleme siis nii et minu omas ka. Ootan v2ga ka Ms Dynamite uut albumit - esimene singel "Neva Soft" on korduvkuulamisel.. Acid Mothers Temple'i viimane on hea koristamisemuss. HTRK'i uus Work Work Work on sume ja seksikas
kuulamine.

Alati soovitan k6igile ka Britney Blackout albumit.. j2ine ja tige popp, absoluutne tase produtseerimises.. Lugu "Get Naked" kuulan vist minimaalselt kord n2dalas.

Tänan Joonatan!

Kaader filmist Henry: Portrait of a Serial Killer.

10 comments:

adi said...

SS'il oli veel mõnda aega tagasi youtubes üleval ilgelt lahe remix loost "Gates" mille videona oli kasutatud mingit Britney Spearsi (või midagi sarnast) samamoodi remixitud videot. Kahjuks on see hetkel vist maha võetud.

Anyway, see oli väga lahe, minu monitoril viimase aasta jooksul ilma liialdamata tunde loop'inud asi.

Trash said...

Ma tahan samuti seda näha! :(

adi said...

http://www.youtube.com/watch?v=i9LNqfIXofg

laadisin oma varasalvest uuesti üles

Trash said...

Nice! Kohe kuulan, hetkel üks kohalik primadonna lõõritab kõlarites. Poolenisti kloun ja poolenisti Galojan (mis on vist sama asi?), kuid kuulan siiski lõpuni.

Trash said...

Uhhh! Seda oli tõesti tarvis, süda juba läikis sellest eelmisest artistist! SS oli kosutav nagu klaas klaari külma vett peale lõputut poolsulanud jäätise limpsimist.

paranoiadisco said...

Ma ei saa üldse aru, miks nad selle video alla võtsid. Tänks adi, et uuesti üles viitsisid lasta selle!

adi said...

Mingi copyright teema ma pakun, Mandy Moore on see tütarlaps kelle videot on seal kasutatud. Tal on nähtavasti 2000 juristi palgal kes mind vangi panevad.

Kui õnneks läheb siis ma jagan kongi Galojaniga. Ma jumala anaal-viha-armastaks teda kogu öö.

Trash said...

Mandy Moore more and more mmmmmm.....

Ralf said...

Kindel, et Henry's niisugune koht oli?

Trash said...

Nope, aga filmientsüklopeedia näitab, et oli.