Tuesday, February 16, 2010

Delirious

Delirious - Tom DiCillo 2006

Pool aastat tagasi vaatasin dokumentaalfilmi New Yorki underground scenest, lavastajatest kes teevad filme 20 000 dollariliste eelarvetega ning heal juhul löövad mõnel pisikesel festivalil väikest moodi läbi. Rääkisid seal siis poisid ja tüdrukud oma raskustest filmide tegemisel ja järsku võttis sõnajärje üle Tom DiCillo ning kukkus samuti halama. Mõtlesin, et mida tal seletada, Johnny Suede ja Living in Oblivion olid tõesti madala lennuga aga mehe hilisemates töödes ei paista see sendivenitamine küll ühestki otsast välja. Di Cillo on ikka Jarmushi või Kevin Smith´i kanti mees, eelarved jäävad enam vähem samasse suurusjärkku. Debüüt oli tal hea, järgnev film vaimustav komöödia ning Box of Moon Light lausa suurepärane, peale kolme esimest aga hakkas mees vaikselt ära vajuma ning käesoleva teosega on jõutud juba üsna lähedale keskpärasusele ning kukkumisoht püsib. Michael Pitt kes on üks cool´imaid näitlejaid ever, mõjub tujutõstvalt ning Gina Gershon´it ja Kevin Corrigan´i on ka alati heameel näha, kuid muus plaanis jääb teos näitlejatöödes ning sisult lamedaks, alul justkui isegi on aga lõpuseep asub hea tunnet üsna tugevate hoopidega purustama. Steve Buscemi oli suisa igav ja Elvis Costello cameo täiesti sobimatu. 2,5/5
Gina Gershon ja Michael Pitt.

14 comments:

Ralf said...

MICHAEL PITT FTW!!

Lauri said...

Living In Oblivion on küll väga hea film, isegi mulle meeldis

Trash said...

Michael Pitt on jummala tegija! Maniakk lambanahas, silutud ja kobe kiskja. Minu jaoks täitsa lemmar näitleja!

Trash said...

Living in Oblivioni peaks taas üle vaatama, aasta 2010 on vanade lemmikutega taaskohtumise aasta.

Unknown said...

Tänapäeval küll härrasmees teab mis indie tegija pole. Eelmisel aastal tegi ju valmis Doorsi doki "When you're strange", mis vedas publikut nagu kärbseid. Kinos oli film ikka vägev - vanad Doorsi lood korralikult uuesti miksitud, surroundis ja puha. Selline tunne oli nagu oleks viimased kümme aastat Doorsi mingist kräpist kuulanud ja nüüd alles läheb tõeline rocknroll lahti.

Trash said...

Mul on mingi Doorsi DVD kus peal 3 varsemat dokki ning ontserti. Peaks vaatama või lööks käega ja vaataks hoopis Di Cillo oma ära, ega Doors´i liiga palju ka välja kannata, lõppude lõpuks oli ju ikka hipishit.

Ralf said...

Poleks eales arvanud, et Eesti pinnal lisaks minule veel mõni Pitti kummardaja on.

Vaata US Funny Gamesi kindlasti, ta lihtsalt SÄRAB selles.

Trash said...

Idee on vaadata jah aga tea millal jõuab.

Ralf said...

The Dreamers ka! Raud.

Trash said...

Dreamersit ma vaadata ei viitsi, veits olen kaenud ja tean mis toimub. Ei huvita.

Ralf said...

Mihkel Pitt lakub seal menstruaalverd. ;)

Metsavana said...

Ja öeldakse, et ma vaatan veidraid filme.

Trash said...

Still NO!

Trash said...

Põrguinglid teevad seda iga päev ja pühapäeviti kaks korda.