Monday, February 15, 2010

Laulev Revolutsioon - Eesti rokipõlvkonna ime

Harri Rinne - Laulava vallankumous
Varrak 2008

Harri Rinne tahtis esmalt kirjutada raamatut Ivo Linnast, kuid viimane otse loomulikult oma tagasihoidlikusest keeldus ning nõnda valmiski teos Laulvast Revolutsioonist kus Linna paratamatult laulist kõige kõvema häälega. Iff on muidugi mõnus mees, näiteks Mnemoturniiris on teda igati lust kuulata, kuid rockist ei tea mees ikka mõhkugi. Sel ajal kui muu maailm rokkis, laulis tema kikilips ees Reklaamiklubi penskaritest fännidele mesilugusid ning tembutas ringi, ole ka ime kui mees ütles The Jesus and Mary Chain´i kohta, et õppigu enne pille häälestama kui lavale ronivad. Mehel lihtsalt ei ole arusaamist mis on rock ja mis levimuusika, talle tundub, et just viimane ongi rock, kuid Ojakäär mõtles selle sõnaühendi välja just selleks, et iseloomustada isikupäratut maitsetut munatut eesti etlemist. Ja siis mulle meeldis veel üks muusik kes raamatus mainis, et sai hakkama, tema kui pillimees teenis ikka väheke keskmisest palgast rohkem. Paar lõiku varem oli aga jube keegi teine meenutada jõudnud, et pillimees sai 600 kuus peo peale samas kui tavatöölise palk oli 120 rubla. Natuke üle keskmise tõesti, sai hakkama jah. Ütelnud siis kohe, et teenis viie kordse keskmise palga aga ei, ikka vaevu veeti välja. Ladna raamat, mõnusad meenutused.

Kohtla-Järve pungid kaheksakümnendate lõpus Viru tänaval.

6 comments:

christer said...

Võin eksida, aga kas tagaplaanil vasakult teisena seisev härra pole mitte Margus "Vürst" Einmann? Tema küll põline tallinlane :)

Trash said...

Keskel on igal juhul müül ja ühel teisel pildil võis ka Kiiparit märgata, kahjuks ei leidnud netiavarustest seda ameerika fotograafi sessiooni enam ülesse, käesolev foto oli mul varem varuks võetud. Aga võib Vürst olla küll, eks mõni targem kinnitab.

Anonymous said...

Väike näpukas ka sisse sattunud - "Rarri".


Matu

Trash said...

Tänks, ei oleks ise märganudki.

Lauri said...

Taga paremal on vürst ja keskel on müül

Trash said...

Vürst on kohal aga kus on Krahv ja Hertsog?