Thursday, May 07, 2009

Front 242 - Belpop Documentary

Front 242 - Belpop Documentary - 2008

242 on mulle elus nii tähtis bänd olnud, et oman isegi grupi logo turjale tätoveerituna. Seetõttu on mõistetav miks võtsin ette Belgia televisiooni jaoks toodetud dokumentaali hoolimata tõsiasjast, et audio oli vaid hollandi ning prantsusekeelne. Loomulikult ei pea olema mingi keeleteadlane, et laias laastus mõista millest jutt käib, eriti veel kui teksti vahele on paigutatud piisavalt videomaterjali. Bändi ajalugu on mulle ju nagunii tuttav ja nii saigi teost vaadatud visuaalse tausta pärast, näidati video ja livekatkeid mida "Integration Eight X Ten" videokassetil ei olnud ning kuigi nii mõnedkki neist on mul kusagil arvutipõhjas avi-de kujul olemas, oli hulka sattunud ka täiesti uusi lõike. Loomulikust inteligentsist sai natuke ka teksti tonksatud ning lõppkokkuvõttes võis ülevaatega täitsa rahule jääda, seda enam, et bändi piinlikust tekitavat olevikku puudutati minimaalselt ning kolmveerand kogu dokumentaalfilmi sisust rääkis kaheksakümnendatest aastatest. 4/5

6 comments:

Ulmeguru said...

Ahsooo, et suisa logo turjal... noh, mul logo pole, aga seda kraami vaataks...

Trash said...

Logo turjal neh, kuid doki asjus ei saa aidata. Kustutasin juba ära, kuid sa võid pealkirja järgi googeldada, nagu teada toimib google maailma kõige efektiivsena torrenttrackerina ning kindlasti leiad ka käesoleva telesaate.

Ulmeguru said...

muidugi toimib... googeldan siis... :)

Trash said...

Ise vaatasin küll väikese failina arvutist, kuid googeldamine näitab, et isegi custom DVD on olemas ja jagatav.

adi said...

milles see piinlik olevik siis seisneb?
on kodus ja kantseldavad lapsi :)?

Trash said...

Ei. Kannavad hõbedasi dresse ja teevad vanu lugusid noortepärases trance´i võtmes. Uued plaadid on ka kaotanud igasuguse originaalsuse ja novaatorlikkuse.