Saturday, August 02, 2008

Bad Lieutenant

Bad Lieutenant - Abel Ferrara 1992

5 comments:

Mart said...

Trehvasin Trashi enne suuremaid pühi plaadipoes ja vahetasime kiirelt värskemaid filmielamusi. Trash pani ette, et ma kirjutaks Herzogi uue Paha Leitnandi kohta, kui ma selle ära olen näinud. Siin see nüüd siis on.

Teema on sama, mis vanas filmis. Korrakaitsja minetab oma piltlikud mundriväärtused ning langeb üha sügavamale mõnuainete ja pahede sohu, kohandades seadusi ja olusid enesele sobivaks nagu iga tavaline sõltlane. Muutunud on aga ümbruskond, milleks sedakorda on valitud New Orleans pärast laastanud orkaani kadalippu. Cage mängib väga ilmselt ühe toredama osaluse oma muidu kretinistlike palgatööde kõrvalt. Mendez järab oma ühesilbiliste sõnade kallal oktoobrilapseliku usinusega, aga tõmbab igas osaletud kaadris kogu pildi kvaliteeti allamäge. Muud mustanahalised ja itaallased on kõik kolmandajärguline kaader.

Film oleks veelgi toredam, kui selle teine pool või siis ehk viimane kolmandik midagi enamat tähendaks. Sedakorda aga on filmi lõpp lihtsalt kõhutuuleleegi najal valmis küpsenud ning kukutab seega kolinal muidu nauditava linateose väärtuse pea olematuks.

Eks Trash saab nüüd minu sõnu pareerida või täiendada.

adi said...

Mendez on liiga säravalt glamuurne, et teda tõsiselt võtta. Ja mitte ainult siin filmis.
Selline veidi omapärane, mitte_nii_ilus ning veidi väsinud olekuga prostituut oleks töötanud palju mõjusamalt.

Trash said...

Hinne ka Mart, hinne ka! :)

Mart said...

Head uut aastat esmalt!

Hinnete andmist mina eriti ei armasta, eriti veel, kui hinnatav on sedavõrd kõikuva kvaliteediga. Käte väänamise korral 6/10.

Trash said...

Head uut aastat sullegi!

teeme sellest su jutust korraliku postituse, mis sellest ikka siia keset blogi hallitama jätta?