Wednesday, April 17, 2013

Danger 5

Danger 5 - created by David Ashby, Dario Russo 2011

Selle aastase HÕFF-i pärl. Täishinnet ei tahaks justkui panna, vaid punni vähem, aga kuna juba kirjutasin filmi ühele loojatest, ´le ning andsin oma mehesõna, et panen blogis 10/10, siis peab lubaduse täitma. Ega palju muidugi täishindest puudu jääks, väikseks piiksuks on põhjust vaid seetõttu, et episoodis 4 ja 5 on hoog väheke maha võetud ning esmakordselt tekkis neid vaadates tunne, et sari õrnalt kordab oma tegevusi, kuid iseenesest on see köki-möki. Võib-olla kõigest mu meelekuva, sest isegi tsipake venides või sarnast huumorit topelt kasutades (samas kui kordamine ja selle läbi tekkiv koomika on sarja ka taotluslikult sisse kirjutatud), on tegu suurepärase läbinaerutava huumoripommiga.

Danger 5 on kõva töö, super meelelahutus ning armastusväärselt vaimukas oma pulp-paroodiates, mis segavad ühte patta exploitation-kino, vanu seiklus, ulme ja spioonisarju ning lisavad isegi kübeke kaiju´t. Aga ega see pole kõik, silm märkab pidevalt mõnda uut pilaobjekti ja kui isegi täpselt näppu peale ei pane, siis ei sest midagi, kuna Danger 5 paroodia ei ole suunatud otseselt mõne juba valmis tehtud sarja või linaloo ümbermängimisele, vaid taotleb oma isiklikku, vanade sarjade atmosfääril, visuaalsel olemusel ja loogikavigade võimendamisel, kulgevat põnevusmaailma. Selged tugevad karakterid, mitmed peened detailid ja vaimukad absurdsed poolnaljad - Danger 5 on nutikas, värske ning hea tiimitööga naerutaja. 5/5

 Pilootosa on mõnel määral eksitav, sest sari ise astub julgemaidsamme ning seal kus piloodis jäid mõne situatsiooni väheke vulgaarsemat ümbermängu ootama, täidab sari ka selle lünga. Seetõttu isiklikult soovitan jätta pilootosa niinimetatud boonuseks, mis peale seriaali vaatamist annab aimu idee arengust.

4 comments:

Ivar said...

Mul on tunne, et sarja DVD on tänaseks Austraalia poodidest üsna kadunud... Ei tea, miks.

Trash said...

Miks?

Mulle pisteti promo DVD pihku, seda vaatasin.

Ivar said...

Vaatan, et ta on taas müüki ilmunud, vahepeal igatahes polnud. Kahjuks seal küll erilisi lisasid pole, kuigi juppidena Youtube'is olev piloot vähemalt on olemas.

adi said...

Ma käisin ise austraalias ja varastasin originaalkoopia ära nende koopast kus nad enda asju hoiavad ning vaatasin kõik episoodid ära.

Suurepärane sari, täiesti plaanin minna seda HÖFF'il suurde saali uuesti vaatama, et kogeda seda segast huumorit koos kõikide teistega. See on nii üle võlli pillerkaar, et kergelt joobes kinosaal on perfektne koht kus sellist asja jälgida.

(ma meenutan siiani helge sõnaga "Human Centipede" lõbusat saalitäit)