Monday, January 16, 2012

Cropsey

Cropsey - Barbara Brancaccio, Joshua Zeman 2009

Aastal 1981 valmis täitsa mõnus slasher nimega The Burning, kus peategelaseks aiakääridega noori tükeldav vaimuhaige nimega Cropsy. Vast sealt sai alguse Staten Island´i noorte jutt, et saare keskel asuvas hüljatud Willowbrook´i haigla tühjades ruumides elab maniakk keda hakati kutsuma sarnase nimega, ehk Cropsey´ks. Aastal 1987 läks kaduma 12 aastane downisündroomiga neiu ja uurimisel selgus, et saarel on viimaste aastatega läinud kaduma (röövitud) mitu nõrgamõistuslikku last. Teismeliste urban legend oli tõelisuseks muutunud, vaimuhaigla ja lähedal asuva tuberkuloosihaigla mahajäetud hoonetes luusis tõesti ringi lapsi rööviv mõrtsukas.
Willowbrook´i lapspatsientidele mõeldud haiglas aastal 1972 filmitu oli jube ning dokfilm pakkus veel teisegi ülikõheda koha, nimelt kaameramees filmis mähajäetud varemetes hilisõhtusel ajal seinu, et leida väidetavaid märke mustast missast ja järsku hakkasid inimtühjas majas tuled kaugusest paistma ning vaikselt lähenema. Ohh kui spooky, ikka kõva Blair Witch horror-hetk tuli ära, tõmbas kohe hinge kinni. Film ise oli põnev, kuigi lõpuks selgus, et tegijatel oli juba lõpp ette teada juba poole kriminaalkeissi uurimise pealt ninfg vaid vaataja jaoks mindi otsingutega edasi, et anda laialdasem pilt väidetavast mõrvarist Andre Rand´ist (Andres Rannast) ja kaheksakümnendatel kadunud lastest. 3,5/5
Kõhedust tekitav fakt oli ka see, et kunagised Willowbrook´i vaimuhaiglas viibinud lapsed tulid täiskasvanutena sinna tagasi ning elasid kodututena hüljatud hoonetekompleksi keldrites ja tubades.

No comments: