Tuesday, December 06, 2011

The Macabre Case of Prompiram

Keunbab prompiram - Manop Udomdej 2003

Vaimupuudega naine saab teate, et aastaid varem pere hüljanud abikaasa on elus ning kutsub teda uude elukohta külla. Raha ei ole, ämm samuti anda ei raatsi, aga süda kisub ja nii asub naine teele ilma ühegi pennita taskus. Päev hiljem tõstetakse ta piletita sõidu eest Prompirami jaamas rongist maha ning mõned päevad hiljem avastatakse ta laip raudtee veerelt. Omapärast juhtumit asuvad uurima noor, just linnakesse suunamise saanud, leitnant ning vanem sihikindel tasakaalukas politseiülem.
Memories of Murder on muidugi kõigile tuttav ja seda armastatud sarimõrvarifilmi meenutas kaudselt ka käesolev linalugu. Muidugi ei olnud tegu seekord sarimõrvariga, kuid väikelinnas toimetavad kogemusteta politseiuurijad, kohalike räpased saladused ning mitmed musta huumoriga momendid, mille eest hoolitses taaskord üks linna ohmu, tekitasid sellist paralleeli tunnet küll. Aga mainin veelkord, et mõnedest tunnetuslikest hetkedest hoolimata väga erinevad filmid.
Põhineb aastal 1977 toimunud tõestisündinud lool ning kuriteo (kuritegude) mastaapsust arvesse võttes, on see mis rahuliku tööka väikelinna pinna alt üles kerkima hakkab üsna kõhedusttekitav. Isegi nii hull, et muutub juba vastupidielt koomiliseks, kuna meel ei tahaks muidu asja võimalikkust uskuda. Spoilerdamata ei saa muidugi öelda mis selle mõrvamüsteeriumi taha end peitis, kuid vaene naine sai ikka kõvasti kannatada vaid selle pärast, et oli nõrgamõistuslikuna abitum ja juhtumisi vales asulas rongi pealt maha tõsteti. Hea korralik Thai film mis pärit veel ajast kui sealne kino ei olnud nii kommertsile pühendunud kui tänasel päeval. 3,5/5
Kahtlusaluseid pinnimas.

3 comments:

Kober said...

Ilmselt kiikan, aga ütle ette, kas sama painajalik ja obsessiivne, nagu memuaarid ja Zodiac?

Kober said...

Ja kas 'Late Bloomersist' jutt ka tuleb?

Trash said...

Ei ei, ei mingi Zodiac ja ei mingit painajalikkust ega obsessiivsust. Lihtne lugu hoopis.