Friday, June 24, 2011

The Thick of It - 3. season

The Thick of It - 3. season - Armando Iannucci 2009

Kolmandaks hooajaks oli tegijail selge, et vaataja soovib näha ja kuulda Malcom Tuckerit. Väikesed parteimutrid võivad oma hulle plaane seada ja kontoris tuuseldada palju soovivad, vaataja ootab aga ikka, et millal astub sisse Malcolm ning kukub meelitama või sõimama, seab kurssi ja kisub kuivale jooksnud paadi madalikult. Tucker´i tegelaskuju oli põhifookuses, tema jaoks kirjutatud tekst oli suurema rõhuga ning tema tegelaskuju arendati välja palju mitmekülgsemaks persooniks kui vaid sihikindlalt oma tööd rügav parteivalvur. Toodi sisse mehe inimlikumad küljed, jätmata samas seda tehes tähelepanuta kogu veidruse ja kõheviltunde mida sellised käigud kaasa tõid, sest ega siis sõimamisspetsialisti olemus sellega enam avatumaks muutunud, pigem vastupidi, hoopis keerukamaks. Kui oleks võimalus panna 11/10, siis kolmas sesoon seda kahtlemata vääriks, väga hea oli muudetud fantastiliselt heaks. Sama mängumaa, veelgi mustem ja koomilisem huumor. Super!
Kurb lugu sarja puhul on see, et iga disk sisaldab veel umbes 25-40 minuti jagu väljalõigatud materjale, nii umbes 10 minutit episoodi kohta ning neid on väga halb järgi vaadata, parem kui diskil oleks olnud option koheselt valida kas originaalepisood või "vaata episood koos lisamaterjaliga". Minul jäid lõpuks deleted scenes täitsa puutumata, ei suutnud nähud pilti lihtsat õigesse kohta bonusena juurde mõelda. 5/5
"I'm really sorry, you won't hear any more swearing from us, YOU MASSIVE GAY SHITE! Fuck off!" - selle mehe suust tulev jutt peaks olema õppematerjaliks kuidas sõimata ropult ja vaimukalt, samas end kunagi kordamata, vaid alati uudset lähenemist omades.

No comments: