Monday, December 14, 2009

Totally Fucked Up

Totally F***ed Up - Gregg Araki 1993

Film tutvustab end täielikult kahe esimese vahetekstiga milleks on "Teenage angst" ja "Another homo movie from Gregg Araki". Rohkem pole tõesti vaja öelda, kogu film on sellega enam-vähem lahti seletatud ning kui veel see esimene kaader ajaleheväljalõikest ka mängu tuua, saab isegi lõpp ette ära avatud. Araki kuulsa Teenage Apocalypse Trilogy esimene film oli totally gay movie, ühelgi heterol ei antud võimalust rohkem kui lause öelda, rääkimise võtsid enda kanda neli noort gaymeest ja kaks lesbitüdrukut, sõpruskond kelle elust oli lavastaja paari kuu pikkuse lõike teinud. Homodraamana keskpärane, kuid muusika! Muusika oli võrratu, sest kõigil filmis osalenud tüüpidel oli ajastusiseselt meeletult hea maitse ning sounditaust sobis karakteritega suurepäraselt. Filmis tunnistab üks noortest gaydest, et ta ei mõista üldse homode muusikalilembust ja diivade kummardamist. Tema seinal on Jesus and The Mary Chaini ja Front 242 poster, ta kuulab Numb´i, sõidab rulaga, käib Skinny Puppy kontserdil, räägib sõpradele Thrill Kill Kult´ist ning kannab Ministry särki. Tema gay identiteed on üheksakümnendate alguse noorele hulga sarnasem, ennast ei distantseerita, lihtsalt suudeldakse tüdrukute asemel poisse. Hea soundtrackiga indiefilm, draama loona nõrk aga ajastutunnetuses väga tugev. 3,5/5
Mõtlesin filmi suurepärast helirida kuulates, et ei tea ühtegi kodumaist filmi kus muuska nii selgepiiriliselt ning jõuliselt suudaks toimumisaasta olemust määrata. No ei tulnud ühtegi pähe, ikka alati üks laulude ja helide sigrimigri, üks moodne biit ja üks kümnenditagune ning nii kuni lõpuni.

2 comments:

adi said...

See draama/stoory osa oli seal ikka väga marginaalne. Endale meenub, et keegi läks kellestki lahku või midagi sarnast :).

Aga suva sellest, lisaks heale soundtrackile oli tugev ka tegevuskohtade valik - säänsed suured tühjad parkimisplatsid kuskil kaubamaja taga või öised valgustatud tehaseseinad kus on 100 korda üle kleebitud kohaliku rokiklubi reklaamid.
Sobib lihtsalt nii suurepäraselt sellise sihitute noorte omavahelise dialoogi taustaks. Olgu nad siis gayd, supergayd või heterod.

Trash said...

Ma pean muide sinule suured tänusõnad ütlema, sest sinu downloadi pärast ma võtsingi Teenage Apocalypse kätte ja otsisin veel paar Araki asja DVD-l ja paar vanemat avina kätte, püüan vaadata kui powerit jagub.