Friday, February 27, 2009

Sandman Mystery Theatre : The Face and The Brute

Matt Wagner, John Watkiss, R.G. Taylor - Sandman Mystery Theatre #5-12
Vertigo 2005

Sandmani teine album kannatas seikluste pikkuse all, sest samade kaante vahele oli pressitud kaks iseseisvat kriminulli ja paratamatult ei saa üht head detektiivilugu kiirustades lugejani tuua, ikka kärbitakse millegi arvelt ja nii ka seekord. Alles hakkab mõrvar tegutsema kui tal juba mõned leheküljed hiljem käed raudu lüüakse. Ei mingit teravat mõistusetööd ega peentel vihjetel põhinevat uurimist, paar ilmselget jälge ja otse kurikaelale jalaga kubemesse. Ka koomiksi fiiling oli kergelt käest ära ja seda tänu seigale kus siiani teiste jaoks müstiliseks jäänud Sandman käib politseiametnikega kurjategijate tabamise üle nõu pidamas. See pole enam Sandman, see on juba Batman kes iga prožektorikiire peale katusele lobisema ja semutsema jookseb nii, et jõua hambaidki pesta ega aluspesu vahetada.

2 comments:

Anonymous said...

Ega see Sandman koosenbki neljanumbrilistest lugudest, millest mõni story-arc on eraldi välja antud, mõnesse trade paperbacki on aga kaks surutud. Näiteks nr. 3 on "The Vamp", nr. 4 "The Scorpion", nr. 5 "Dr.Death & The Night of the Butcher" ja nr. 6 "The Hourman & The Python".
Veits lühikeseks jääb aga samas ka mõnus, 4 numbriga lahendatakse iga mõistatus ära ja saab kohe uue kallale asuda.

L.

Trash said...

Ega ma ka suurt kurda, meeldib väga ja õhustik on mõjuv. Eriti hea oli minu arust R.G. Taylor´i pliiatsijoon mis sobis ajastut kõige paremini kujutama.