Tuesday, February 10, 2009

Nazirock

Nazirock - Claudio Lazzaro 2008

HOLOCAUST´iküsimus on täiesti lollikindel abimees kui küsijal enam midagi muud pähe ei tule. Näiteks uurib ajakirjanik ultraparempoolsete vaadetega inimeste käest nende ellusuhtumist ja satub järjest rohkem hämmingusse kui normaalselt vastatakse, ei aeta idiootset vägivallajuttu ega pusserdata rumalusi hammaste vahelt, kõik on loogiline, arusaadav ja küsijale endalegi sümpaatne. Kahtlane värk nende natsidega, polegi nii madalalaubalised kui alul arvata võib aga ega seda saa ju lugejale-vaatajale nõnda serveerida. Ja küsitaksegi, et kas HOLOCAUSTI´is hukkus kuus miljont juuti või mitte? Lollikindel värk, sest 90 protsendil vastab intervjueeritav ausalt, et see on vale, hukkus 200 000-st kuni miljonini. 90 % kuulajatest-vaatajatest aga on sionistlikus meediaväljas kasvanuina teisel arvamusel ning vana hea HOLOCAUSTI´i küsimus nullis taas kogu parempoolse varasema jutu. Mis sest, et ta oli aus rassi, tööpuuduse, immigratsiooni, Palestiina okupeerimise või EU telgitaguste mängude suhtes, lõpuks on ju ikka tegu natsi, juudivihkaja ja ristipõletajaga, sest just hetk tagasi toimus seda kõike paljastav pühaduserüvetus, ehk HOLOCAUST´ieitus. Samamoodi käitus siinses dokfilmis ka vanahärra Claudio Lazzaro, alul noogutas mõistvalt pead ja siis lajatas miljoneid vastuseks nõudva küsimusega, kuid see pole põhjus miks film jama oli. Tegu oli hoopis arusaamatu kogumiga mida intervjuud või näidatavad kaadrid kuidagi siduda ei suutnud, asjal puudus kindel sisejoon, alustatus ja lõpetatus ning otsene sõnum vaatajale. See kui aasta aega "natside" sabas sörkida ja kõike ettejuhtuvat kaamerasse haarata, ilma seda lõpuks vorimata, ei anna lihtsalt mingit tulemust ja filmi nimigi on täiesti arusaamatu võrreldes lindil oleva materjaliga. Tegija(d) lihtsalt ei teadnud mida nad tahavad ja vaataja võib Mussolini järglaste suhtes täiesti nõutuks jääda. No mis see veel oli? Ahjaa, küsimusele vastasid ju valesti, järelikult oli film natsidest, juudivihkajatest ja ristipõletajatest. 1,5/5
Don’t you think they have killed millions of Hebrews?
I don’t think so many
How many?
A lot less
Three millions?
Less
One million
Yes, I believe

2 comments:

Anonymous said...

Veider lugu sellega. Eestlastel on ju kah omad tabud. Kui ikka mõni venelane või kentsakas soomlane väidab, et oleme ausad, küüditamisi väidetud mastaapides ei toimunud, ja üleüldse astus Eesti sotsialistlike vabariikide peresse vabatahtlikult - siis ajab nii mõnelgi sita sees keema. Mul kah, kusjuures. Eestlaste ja juutide vahe on selles, et juudid on suurema ja mõjukama rahvana oma pasunat suutnud valjemini puhuda.
Aga sa mõtle selle üle... :-)

Anonymous said...

Eestlaste ja juutide vahe on sellest, et me ei käi ringi ja kuuluta et 3 miljonit eestlast veeti Siberisse ja tapeti maha ja kõik kes seda ei usu, heidetakse vanglasse.

L.