Monday, September 01, 2008

Battlestar Galactica - 1. season

Battlestar Galactica - 1. season - Sci-Fi channel 2004

Seriaali kohta on nii mõnedki öelnud seep ja selle definintsiooniga tuleb kahjuks nõustuda. Mitte ainult, et mees ja naistegelased omavahel seebiooperlikult nusberdavad ja "mõõku ristavad", vaid pigem seep sarja venivuse mõttes ning ma ei räägi praegu mitte Dallase või Dünastia tüüpi venimisest, vaid hoopis brasiilia 846 episoodilisest sarjast kus kõike räägitakse ja näidatakse tosinkond korda üle. Põhimõtteliselt võib öelda, et kogu kolmeteistkümnest episoodist koosnev esimene hooaeg ei andnud rohkem informatsiooni kui pilootfilm ja need tegijate poolt armulikult poetatud infokillud millega vaatajat üle episoodi kostitati ei täitnud mingil juhul kõhtu, vaid muutsid hoopis näljast vihaseks. Keskmiselt toimus ühes 45 minutilises episoodis heal juhul 5 minutit stoori edasiminekut, 15 minutit suvalist pläma millel puudus absoluutselt tarve ning ülejäänud 25 minutit oli episoodisisenetegevus ja seegi mitte just põnev. Kas tõesti alles teise ja kolmanda hooajaga pinevus kasvab, sest esimene isegi lõppes oma pinevuseastmelt nagu tavaline episood aga mitte hooaeg. Kui neljanda hooaja pausi puhul tehtui juttu stsenaristide streigist, siis mul on tunne, et nad juba esimest paberile panned tõrkusid täiega töötamast ja klatšisid pigem suitsunurgas bosse kui imesid pastakast midagi enneolematut või siis vähemalt põnevat. Alustasin sesoon kahega. 2/5
Esimese Cylonite-sõja ajal loodi mõned liidud mille tagajärjed paljastuvad alles neljanda hooaja lõpuepisoodides. Jääme ootama.

2 comments:

Anonymous said...

uhh...
vaata aga rahulikult edasi, aga ma kardan, et sul pole meinstriim sci-fi jaoks vist lihtsalt soont. kuigi ega BSG ei ole just väga meinstriim, teeb pidevalt poliitilisi kommentaare ega jäta peavoolu poliitilistest stereotüüpidest kivi kivi peale.

Trash said...

Ma ei jaksa enam vaadata seda USA poliitikaga paraleeli kiskumist, eriti sci-fi sarja vormis. Sarja aga vaatan vaikselt edasi ja ega pooleli jää.