Thursday, May 18, 2017

APJ - Kebura MC


APJ - Kebura
Trash Can Dance 2017
TCD 31 kassett

A: APJ "Kebura" 2013

1. kebura
2. A - S = -D
3. Sketchd
4. A - S = - D (singularity of bullshit)
5. K X logW
6. Descent
7. Kebura
8. Sad Porno
9. D + A = S

B: boonus EP Oudeis "Holy Man's Silence" 2017

1. Industrial Shaman
2. Sacrifice
3. Summoning The Spirit
4. Soul Retrieval
5. Desmion (EP kassetireliisi boonus träkk)

Kuula APJ "Kebura"!
Kuula Oudeis "Holy Man's Silence"!


Kestus 27:23 minutit + 26: 28 minutit.
Kogus 24 tk
Kasseti hind on 3 eurot
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)gmail.com.

Aastal 2013, kui ilmus APJ-i diskiversioon, siis oli selle kaante vahele pandud ka kasseti vahelehe layout, et kui isu, siis salvesta lindile ja lõika vaheleht välja. Ei tea, kas keegi seda tegi, aga minult on käidud APJ-i kassetiversiooni kordi küsimas. Nüüd lõpuks andsin painele järgi ning kellel huvi, saab Artjom Jurovi varajast muusikat ka lindilt nautida. 4 aastat tagasi kirjutasin APJ-i kohta sedasi: "APJ äratas minu tähelepanu läbi D + A = S träki variatsioonide, mis pakkusid just sellist tooret konarlikku masinarütmi, mida ma meeleldi olen valmis industrialiga seostama. Masinad mis stantsivad, lihvivad ja lõikavad, tehes sedasamas nii kaootiliselt, et jääb mulje justkui keegi oleks automatiseeritud masinapargi ümber programmeerinud, mängib elektriga, lülitades suvaliselt voolu sisse-välja või ekspuateerrib lapstööjõudu, kes masinate käsitlemis oskamatud ning tõenäoliselt puurivad enesel läbi pöidla ja lasevad giljotiinlõikuriga pool labakätt maha. APJ-i muusikat nimetaks kogenud kriitik darkstepiks, aga mina kaldun oma kõrvaga pigem eelistama artisti poolt korra kasutatud sõna "mecha rave", sest suured masinad siin töötavad ning hajuti sisse tulevad vokaalisämplingud loovad tunde ulmefilmist. Aga muidugi meenub ka kogu vana industrial esteetika, aeg kui veel tööstus oli tööstus ning kitarrid metalbändide kasutuses ja pehmed sündikäigud popimatel poiste edetabelilugudes. Träkid asetatud sobilikku järjekorda, et võimendada kuulamisnaudigut."
Kuna kasseti B poolele ei olnud mõtet sama lindistust veelkord asetada, siis oli artist lahkel nõus, et selle lindipinna võiks katta tema uue nime, Oudeisi, all tehtud EP "Holy Man's Silence´iga" ja üks lisalugu veel otsa. EP on kuulaja jaoks tume industriaalkõlaline ambient, tahmasudune ja õliselt nätske, aga kui need lood nüüd viielt-kuuelt minutilt paariminutilisteks kokku pressida, siis võib jõuda üsna lähedale sellele, mida APJ aastaid varem pakkus. Tegelikult olid sedalaadi kõlad ka juba APJ-i varasalves olemas, lihtsalt mina noppisin aastaid tagasi lühemad ja äkilisemad välja, sest sellel ajal ei tundunud artisti ambientsem ja tehnolikum pool nii intrigeerivana. Ometigi sinna suunas ta arenes ning iga uus, Oudeisi või Democide´i nime all nüüd juba, valminud helitöö on meistriklass omaette.
Meediana on kasutatud läbipaistva korpusega helikassette kestuses C56-C60 ning kasseti A poolel on väike ovaalne kleebis kirjaga APJ. Vaheleht on mustvalges prindis 160 grammisel oranžil värvipaberil ning karp standartne läbipaistev. Kassett on limiteeritud ning käsitsi nummerdatud 24-le eksemplarile. Tegemisyt on kasseti oranži versiooniga. Võib-olla tulevikus tuleb ka punase kaanega, punase kleebisekirja ning erineva B poole boonusega versioon.

No comments: