Tuesday, May 23, 2017

Allinn ‎– Allinn / Lahtise Küünlaga Püssirohukambris


Allinn ‎– Allinn / Lahtise Küünlaga Püssirohukambris
Trash Can Dance 2017
TCD 131 2 x kassett

A:

1 Sõber ootab müüri taga 1:15
2 Sõjamaaling 5:17
3 Salakaup 3:48
4 Radiatsioon 5:36
5 2 maailma 6:06
6 Pragunev jää 7:10

B:

1 _______ 23:55
2 Radiatsioon (Varajane Versioon) 4:40

C:

1 2 Maailma Ja Pragunev Jää (Tamhiis Remix) 7:19
2 Pragunev Jää (Aamen Mix) 3:45
3 Sõjamaaling (Gee Remix) 4:45
4 Salakaup (Fuluf Remix) 5:28
5 Salakaup (Oudeis Remix) 3:37
6 _______ (EDASI Remix) 3:42 5:33
8 Pragunev Jää (Toks Toks Remix Hans Horn Fhtagn Mang Ont) 4:57
9 2 Maailma / Radiatsioon (c.o.u.g.h. Remix) 5:44

D:

1 Radiatsioon (Poon Remix) 4:39
2 Radiatsioon (Izhorian Remix) 5:09
3 Radiatsioon (Pinktool Remix) 6:37
4 Radiatsioon (Tont 4. Reaktoris Remix) 4:37
5 Improvisatsioon 1-2-3 21:04

Kuula, lae alla Allinn
Kuula, lae alla remixid

Kestus 141 minutit.
Kogus 40 tk
Kasseti hind on 7 eurot
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)gmail.com.

Aasta 2013 detsember. Tööpäev on läbi, teen veel töökohas kojuminekueelset koristust. Makist mängib Allinna, bändi poolt valitud nägudele kingitud, debüütalbum ja järsku taipan kui suurepärase helitööga on tegemist. Keha läheb justkui elektrit täis, saadan töökaaslased minema, keedan enesele veel tassitäie kohvi, panen plaadi masinas uuesti keerlema ning lükkan kojukõmpimist tunni võrra edasi, hoolimata sellest, et kell juba keskööd puudutamas. Lummav moment, võluvõimas täiuslikkus. Mõtteis paigutan Allinna albumi aasta parimate underground reliiside hulka ja loo "Radiatsioon" selle tippu. Siin on kõike - šamanistlikku müstilisust, post-rave keemilist energiat, industriaalset metallitampi, tatiprits punki, jõepõhja ambienti, lõunamere saar šhivat, shoegaze poolhalli, rohelist müraduumi, hipsteri esimesi tantsusamme ning Tõnis Kahu pettunud pominat. Kokteil on kange, aga huvitava hea maitse ja ahvatleva tooniga nii, et kallad sisse piiramatus koguses, kuni käpuli maas. Siiamaani tuleb seda albumit kuulates kananahk ihule.
Aastat hiljem hakkas Allinn ja selle liige Tont sotsiaalmeediasse tilgutama albumi remixe, üksteise jäärel saabusid väga tugeva autorijoonega artistide nägemused lugudest, nende ümbertöötlused. Väheke üle aasta hiljem pani Allinn kõik kogutud remixid albumiks formeerituna netti ning kui iga lugu eraldi oli pannud kulme kergitama või siis imestusest vilet laskma, siis koos mõjusid nad veelgi võimsamalt. Remixide albumit järjest kuulates hakkavad artistide nägemused üksteist täiendama, sest alles järjest kõrvuti erinevaid helikeeli kuuldes, joonistub iga töötleja autorikäiekiri selgemini välja. Ja paljud siin on oma loo komponeerimise, helispektri kasutuses või väikestes vingerpussides ääretult äratuntavad. Näiteks aameni, Tamhiie, Wolfredt´iti või Izhoriani võib musakuulaja ära tunda pelgalt nende oma loomingut tundes ja nende isikliku stiilisuse sümbioos Allinna muusikaga loob omaette heliehitusi. See muidugi kehtib kõigi puhul, iga artist on siin muusikalise puudutusega avardanud Allinna, aga ka enese maailma.
Esimese lindi puhul on kastatud valdavalt laojääk C58 ja mõnesid taasskasutatud TDK, Maxell, Philips C60 helikassette, teise lindi jaoks aga taaskasuatud TDK D ja Maxell UD C90 linte. Kassetikarp on tumedapõhjaline duubelkarp, vahelehed prinditud kahepoolses värvis 160 grammisele paberile. Kassettidel on värvilised kleebised. Reliis on limiteeritud ning käsitsi nummerdatud 40-le eksemplarile ning duubelkasseti hind 7 eurot.

No comments: