Monday, November 25, 2013

Võtke istet, vanamutt - Tribute to J.M.K.E



Võtke istet, vanamutt - Tribute to J.M.K.E
OÜ Meediafoto 2013

1. Teine Eino - Valge liblika suvi
2. Huiabella Fantastica - Tere perestroika
3. Good Night I´m Drunk - Ma ei saa sust aru
4. Hateful Monday (CHE) - Võõras sõda
5. Legshakers - Tbilisi tänavad
6. Psychoterror - Kuniks elul on antud veel olla
7. Varuväljapääs - Eesti-Soome toru
8. Kurjam - Petiste vabariik
9. PööLoy GLääNZ - Demagoogia
10. ZLO - Aktuaalne kaamera
11. St Cheatersburg - Rumal nali
12. Luna Vulgaris - Keemia
13. Revolver - Nad ei tea mu nime
14. Violet Wand - Kosmoses on külm
15. Mürk - Medal
16. Shitflowers - "Jeesus Maria!" karjatas eit
17. Jana Kask & Mai Skizo - Paneme punki
18. Urod Stewart - Monument


1. Untsakad - Veri mullas
2. Seevald - Võõras sõda
3. Loits - Internatsid
4. Project Dekadenz - Jah, muidugi, kuid ei
5. Hot Kommunist - Varas
6. YUP (FIN) - Korkeasta ruohikosta (Kõrge rohi)
7. Aghor - "Jeesus Maria!" karjatas eit
8. Maria Stuart - Õhtumaa viimased tunnid
9. Electrobation - Einsteini sõnad
10. Of Roofs Genes and Stolen Meanings - Plastiliinist jänesed
11. Koera Saba Kergitaja - Kuniks elul antud on veel olla
12. DND - Elab veel Beria
13. Faasinihe - Paneme punki
14. Lunatic Asylum - Valge liblika suvi
15. aadu sitapea V Kolonn - Viimane põlvkond
16. Metsatöll - Külmale maale
17. No Fun - Monument
18. Maikameikers - Elu


Minu lemmikud suvalises järjekorras:

1. Hot Kommunist "Varas" - mulle ikka jubepööra sümpatiseerib, et Lembit Krull on läbi ja lõhki bassipõhisele mussile truuks jäänud ning kuigi siinses loos saab kuulda Rainer Jancise kitarrimängu, tuleb jõulisemalt kõrva bassifunk a'la Primus või NoMeansNo.
2. Mürk "Medal" - kui ma igal muul juhul lausa põlgaksin sedalaadi pappkastipunki, siis käesolev lugu liigutas nostalgilisels, sest täpselt sellistena need bändide keldrilindistused kaheksakümnendate lõpus Vesna makist kuulates kõlasid.
3. Huiabella Fantastica "Tere perestroika" - 666 võimalust seda lugu sitalt kaverdada, on ju träkk originaaliski valusalt ära leierdatud ning selle hale koopia seda enam kõrva näpistav, kuid Huiabella Fantastica oma külalistega oli teinud igati värske ning punklärtsudega loo.
4. Of Roofs Genes and Stolen Meanings "Plastiliinist jänesed" - ORGASM on see bänd keda kuulates alati võib kergendunult ohata, et kõik noored ei ole hukkas ning nii mõnedki neist oskavad klišeedesse kleepumata oma noorusangsti välja suruda.



5. Legshakers "Tbilisi tänavad" - bänd ei ole siiani olnud otseselt mu huviringis, no seal päikesesüsteemi mõistes mitte just Uranuses (höh, höh), aga Saturniga ühel orbiidil, kuid tänu minu arust super õnnestunud kaverile ning "Lombi swingi" lustakast videost saadud positiivsele laengule, võtan nendega tutvumise tõsisemalt ette.
6. Loits "Internatsid" - minu jaoks kenasti balanssis kaver, suisa sellinne klassikalist standartit pakkuv, kus mõlema ansambli, nii originaalesitaja kui uuestilooja, nägemus ning olemus tulevad võrdväärselt esile kiiduväärt sümbioosina. On Loitsu lugu samavõrra kui JMKE lugu.
7. Luna Vulgaris "Keemia" - Kui eelmise träki puhul õnnitlesin kahe bändi tasakaalu, siis siinses loos on kaalukauss Luna Vulgarise poole kaldu, aga see sobib hästi, sest nende kaasa toodud pagas kuuekümnendate biit-psühhedeeliast, seitsmekümnendate USA väiksete nišide rockist, kaheksakümnendate pre-grunge mürarokist ning üheksakümnendate stõunerist loob väga värske kuulamiskogemuse.
8. Aghor "Jeesus Maria! karjatas eit" - kui esmakordsel kuulamisel jättis isegi mulje kui liiga pikast träkist, millele ise jõulisuse andmiseks lööks nii 20 sekundiks käärid sisse, siis kogumikul teiste träkkide vahel on just õige kestvuse ning tundega. Kiidan pause.



Ja kaks sellist guilty pleasure tüüpi lemmikut plaadilt:

9. Jana Kask & Mai Skizo "Paneme punki" - Mulle ei lähe korda väike õnnetu eksinud tütarlaps Jana Kask ja Mai Skizo tühjuse vastu on suisa allergia, kuid midagi on selles loos viltu ja valesti, see hakkab kõrva, jääb meelde ning lõpuks haarab kogu kaver mind ühes.
10. Lunatic Asylum "Valge liblika suvi" - Lunatic Asylum oli vist Andres Aule bänd 21. Keskoolist, igal juhul arvan, et aktiivselt nad enam ei tegutse, aga hea seegi, et said ühe mõnusa kaveri tehtud mis küll säraks minu meele järgi kümneid kordi eradamalt kui absuluutselt kogu tekst oleks jäänud rääkimiserütmi ning laulmine proovika ukse taha.

Meeldisid veel Revolveri üheksakümnendate MTV Unplugged versioon ja DND hästi kõlav, kuid väheke liiga DND DNA-d omav träkk. Metsatöll oli pettumus, iseenesest ju hea pungine hardcorene lugu, et kontsertlavalt fänne hullutada, aga JMKE-d kaverades oleks oodanud novaatorlikumat filigraansemat lähenemist.



"OK kutid, tänud laheda kingi eest, aga ma pean lippama nüüd EAÜ-sse autorirahade järele!"

13 comments:

Anonymous said...

aasta inetuim plaadikujundus

Trash said...

No enam-vähem OK minu jaoks. Alul oli ju mingi idee,l et pildistatakse elavat jänest ning see tuleb plaadikaanele. Oleks vast kordi jubedam olnud kui need joonistused.

punnivinn said...

Minu meelest sai esikaas täitsa vastuvõetav, pealegi oli tegelikult see pealkiri ja esikaanekontsept minu enda uitmõte, mis tuli Mummiga facebookis rääkides eelmisel õhtul enne tootmisse andmist. Valdeku joonistusstill on maitseasi, ega mulle ka tõtt-öelda väga ei istu, ehkki ta on geenius vist. Ma ei sallinud vanasti ka Olimar Kallast. Ja nimekirja lisaksin veel mitu lugu, mis need olidki... kas või nt Project Dekadenz ja Electrobation rokivad minu arust ikka rõõmuga ja vägevalt.

punnivinn said...

P.S. Tra, tahtsin oma nimega kommenteerida, aga ei osanud, Villu on mu päris nimi.

punnivinn said...

Kusjuures selle šveitsi bändi Võõra sõja variant meeldib mulle ka ilgelt. Tegemist on muidu sellise ameerikaliku meloodilise pungi bändiga, aga selles loos on ülekeev energia sees, nauditav. Nende laulja on jmke-fänn, jala peal on tal isegi jmke tätokas jänesega. ... Ma ei tea, miks ma fb asemel nüüd siia oma mölaga kolisin, püüan rohkem mitte teha.

Trash said...

Project Dekadenz ja Electrobation tuleb mul mõlemad kord lives ära näha, olen varemgi mõelnud, sest salvestused jäävad esimese puhul keskenergiliseks ning teise puhul imeb justkui kestvus träkkidest õhku välja. Vast kunagi, tõenäoliselt PD-d varem.

Trash said...

Project Dekadenzi konsal olen korra isegi käinud, aga siis rääkisin Rockstarsi ukse taga black metalist ja magasin bändi maha.

punnivinn said...

Jajah, Electrobation tegelikult kõlab stutsisalvestustel suht jõuetult, need Einsteini silmad on isegi kõige elavam neist, mida siiani olen kuulnud. Avastasin bändi mullu suht juhuslikult mingil firmaüritusel, laval olid nad nii punk kui eesti mõttes üldse olla saab, positiivne ja ühtlasi kreisi energia hoovas ja paiskus ja sädeles, muutusin silmapilkselt fänniks. Nad nagu meil sõprusbändiks muutunud.

punnivinn said...

Tra ma ei saa aru neist tähtedest, millega peab tõestama, et ei ole robot, nii segane sotapota, et mitu korda peab proovima, enne kui pihta läheb. Praegu on vist accesve 4369, proovin.

Margus said...

Trash, tule 13 detsember Red Emperori. Electrobation viskab seal jälle ühe vihase peo :)
Seda enam, tasuta pidu!

Trash said...

OK, panen kõrva taha. 13. töölt vaba päev, kas ka perevaba, eks näis. :)

Anonymous said...

http://vimeo.com/57143533

28:13 on päris hea j.m.k.e. live esitlus

Trash said...

He he! Õhukitarri mitteametlik eesti meister.