Thursday, August 23, 2012

Tendres Cousines - Cousins In Love

Tendres cousines - David Hamilton 1980

Topeltstandardid. Kujutage nüüd ette, et keegi teeks sellise filmi kus 14 aastane neiu on armunud oma 15 aastasesse tädipoega, kuid kuna selline kogenematu ning kohmetu, siis ei oska õigest otsast armujutuga alustada. Õnneks tulevad aga kõik suvituskohaks valitud mõisateenijad sõbralikult vastu, sängist käivad läbi nii tallipoisid, aednikud kui sohvrid, igaüks jagab õpetusi seksi võlumaailmast nii, et lõpuks on noormehe võrgutamine imelihtne - vaja vaid ta riist püksist kätte saada ning armastus lööbki lõkkele. Põmm põmm põmm! Kohe löödaks pedofiilia templid nii tugevalt peale, et filmi ennast enam nende alt näha saagi. OK, võib-olla prantsusmaal oleks seitsmekümnendatel saanud sedasorti kino isegi teha, olid neil seal ju kõik need "kutsikaarmastuse filmid" (mille hulka tegelikult kuulub ka käesolev), kuid tänapäeval jookseks stsenaariumi lugemise peale kogu võttegrupp hirmuga laiali.
Nüüd on vist kõva sõna prantsuse erootilises kinos sinna porno kanti kiskumine, kus simuleeritud seks on asendunud ehtsa panoga ning kes seda aga räigemalt suudab arthouse maitsega mainstreamkinno asetada, on kõige kõvem lavastaja. Isegi ei räägita enam erootilisest kinost seoses explicit sex kinoga, vaid ikka tugevatest draamadest, kuigi üks pano järgneb seal teisele. Tender Cousins oli aga veel oma aja süütu filmike kus peale lastega müramise südamlikku romantikat ning koomikat.
Ja lõpus tühirabelemist, sest miks muidu kõik paikkonna mehed sõjaväkke astusid, kui juba peale paari tundi sakslaste vastu võitlemist viskasid kõik justkui üks mees relvad põõsasse ning lidusid kodupoole. Oleksid võinud siis parem juba kohe koju jääda ja ühe lapse asemel oma pruute musitada. 3,5/5

14 aastase Romeo seiklused maamõisas.

No comments: