Tuesday, July 24, 2012

Bullhead

Rundskop - Michael R. Roskam 2011

Hakka või taimetoitlaseks, vaat sellise mõjuga film. Ei räägi ma siin nüüd sellest, et näidati loomade halba kohtlemist ning piinarikast veristamist, vaid jutt keerleb ümber kasvuhormoonide mida loomadele sisse söödetakse. Käesolevas põnevikus on vaatluse all veider kamp kriminaale, ehk siis hormoonide ning veiselihaga kaubitsejad ja tavaliste narkarite asemel farmerid kes käivad diileritelt uusi preparaate ostmas, et vaid härjad kiiremini liha koguks. Tundub, et hormooni ja lihaäris liiguvad suured summad kui terve kriminaalide kamp selliste asjadega end ära elatab ning veel neid takistava politseiuurija mättasse löövad. Sellest mõrvast kogu lugu alguse saabki.
Belgia krimithriller pakkus huvitavat lähenemist kuritööle, ega ma varem pole ju näinud, et farmerid ja pätid lihakilode nimel koostööd teevad. Lisaks veel väheke riigi siseolukorra demonstreerimisi, ehk siis ühel ja teisel pool keelepiiri asuvate elanike omavahelisi, tihti eelarvamustel, põhinevaid suhteid. Mis aga minu jaoks linaloo ära rikkus, oli naisterahvas. No kurat, alati siis vaja mingi tibi mängu tuua! Muidugi oli sellel oma taust, aga veits oleks võinud ikka nagu iisimalt võtta ja kaunitari asemel rohkem kõrilõikajaid näidata. Igate pidi tõepärasena tunduv film küll, aga ise ka ei usu, et seekord oleksin soovinud näha rohkem pulpilikkust. Nüüd jäi peale vaatamist rahuldamatuse tunne sisse, et ahah, või nii lõppeski?! 3/4

Lihaturu gängsterid.

3 comments:

Anonymous said...

Kui asute Tartus, minge mahajäetud lihakombinaati. Ise testisin seda kohta päeval/öösel korduvalt aastate eest. Pole kindel, kas see enam eksisteerib, kuid kogemus oli võimas.

Kober said...

Lõpp tõesti oleks võinud asjalikumalt kirjutatud olla. Ja disko stseen oma vilkuvate tulede ning kõrvulukustava muusikaga oli minu jaoks tarbetu.

Naisterahvast ilmselt vältida ei saanud, arvestades kuti saatust. Vaja oli siiski näidata, kuidas elu üks külg elu teises küljes välja lööb.

kristjan said...

lihakombinaati tartus enam ammu ei ole.

film ise oli laadna, kui pöhvi ajal nähtud sai