Tuesday, July 17, 2012

Sons of Perdition

Sons of Perdition - Tyler Measom, Jennilyn Merten 2010

Mulle on need "Oprah Winfrey approved" pitseriga dokumentaalid alati veits kahtlased tundunud, aga kui oleks kõrval "Dr. Phil approved", siis teaksin kohe keda valida. Muidugi kui oleks veel lisaks ka "Jerry Springer soovitab" valikuvõimalus, siis kahtlemata võtaks selle. Igaljuhul seekord ei pidanud pettuma, dokk polnud pooltki nii seebine ja nunnune kui arvasin (menüüst saab valida muidugi ka sõbraliku cutitud pereversiooni) , vaid käsitles kurba teemat, ehk siis ultra-konservatiivsete mormoonide juures suurde ilma põgenevate aste saatust, väga kena distantsi ning hooliva teemakäsitlusega.
Kujutage ette olukorda kus Sina teismelisena võid põhjustada selle, et Sinu ema antakse kogukonda juhtiva prohveti poolt teisele mehele vaid seetõttu, et Sinu isa ei osanud Sind korralikult kasvatada, kuna Sina kuulad rock muusikat ning vaatad filme. Kõik filmid on keelatud ja muusikast lubatud vaid kogukonna sees salvestatud kiidulaulud jumalatele ning prohvetitele ning Sinu üleastumine võib purustada perekonna nii, et parem on ise jalga lasta, teades samas, et sa ei saa tulevikus enam kunagi näha oma isa-ema ning õdesid-vendi. Sellistest teismelistest dokk laias laastus rääkiski. Üsna karm elu neil noortel meestel kinnises ühiskonnas kus seitsmeteistaastane ei tea välisilmast midagi (üks noortest rääkis, et Bill Clinton ajas juute gaasikambritesse) ja siis peab veel võitlema oma sisemiste hirmudega, sest talle on lapsest saati õpetatud, et kõik kes pole mormoonid, on deemonid, ning nende elupaika ümbritseb põhimõtteliselt Põrgu. Huvitav dokk sümpaatsete noortega. 3,5/5

Kui oled ustav jünger ning maksad prohvetile kenad summad kümnist, annab ta sulle naisi juurde nii, et bossimad koguduseliikmed võivad kelkida 50 naisega, neist noorimad 14 aastased.

No comments: