Monday, September 27, 2010

Big

Big - Penny Marshall 1988

Teismelisena kinos seda komöödiat vaatamas käies, tundus tegu olevat just minusugusele neljateist-viieteist aastasele mõeldud komöödiaga mis peaks siis täiskasvanule lapsikuna tunduma. Aga ei. Film pakkus üllatavalt mitmeid seksiga seotud seiku ning ka kogu võimu ja rahaihaluse teema oli peente torgetega mida teismeline nii hästi ei aduks. Võib--olla oli asi selles, et vaatasin uut 25 minutit pikemat versiooni ja varemast kinolõikest lihtsalt puudusid tõsisemad seigad imaväel täiskasvanuks saanud poisi maailmast. Ise ma aga samas küll ei taibanud mida veel sealt pikemast versioonist välja lõigata? Kui siis vast mõned stseenid Tom Hanks´iga, kus ta mänguasjadega mängides käitub hulga nooremana kui tema 13 aastne iga eeldaks.
Muidu aga igati tipp-topp, natuke nagu mõnus lapsepõlve meenutuste pärast vaadata aga samas ka igati sümpatne fantaasialugu. Kusjuures nüüd vaatamisel meeldis mulle ka klaveril astumise stseen väga, kuigi varem pidasin sedalaadi "klimberdamist" ääretult tülgastavaks. Isegi nii nõmedaks, et see oli üks harvadest momentidest mis mul negatiivse emotsioonina meeles püsis, kuigi vimasest vaatamisest on nüüdseks juba kaks dekaadi möödas. 4/5
Klimberdamine.

8 comments:

Lauri said...

13 aastane peaks tegelt juba vastassugupoole kumeruste vastu küll huvi tundma, mitte Legodega mängima. Tom Hanks oli selline veits alaarenenud alaealine, mulle tundus see ka veits imelik kui seda filmi nägin.
Kas see on kinos ka jooksnud? Ma olen soome telekast näinud, või ka eesti mingilt kanalilt.

Trash said...

Kunagi oli kinos ka.

Aga veits lapsik oli mees ja, seksis oma girlfriendiga ja siis jooksis jälle autodega mängima. Kusjuures nüüd mul on mulje, et varasemas versioonis oleks neil suhe justkui platooniliseks jäänud. Pikas versioons aga oli täielik pedofiilia.

Lauri said...

Minu arust point oligi, et chick tuli siis tüübi poole ja veits imestas kui nägi mingit kahekorruselist nari magamisasemena. Ja tegevuse asemel tüüp eelistas miskite mänguasjadega mängida, niiet minu meelest jäigi see platooniliseks neil see suhe, mingi keberniiti kuskil polnud.

Trash said...

No vot! Pikemas versioonis on mitmeid viiteid, isegi voodikaaslaste intiimseid nalju, kuigi otseselt suguühet ei näidata. Aru saavad aga kõik mis toimub.

Lauri said...

See ei saand mingi eriti kvaliteetne kepp olla tõepoolest.
Telekaversioonist ma igatahes viiteid ei mäleta

Trash said...

Ju siis on puhas pikem versiooni teema.

Anonymous said...

Machetel on pikim.

Trash said...

Machete Polaris.