Wednesday, July 22, 2009

Cracker - 1. season

The Mad Woman in the Attic - Michael Winterbottom 1993
To Say I Love You - Simon Cellan Jones 1993
One Day a Lemming Will Fly - Andy Wilson 1993

Jah, minul jäi see briti krimisari omal ajal televisioonivahendusel vaatamata, kuigi tean, et paljud mu tuttavad seda kümmekond aastat tagasi tegid, Kati näiteks isegi koos kogu perega. Tunne ütleb, et sarja näitas ETV laupäeviti ja sel juhul oleks üsna arusaadav põhjus miks ma siiani ei ole ühtegi "Fitz lahendab" episoodi näinud. Lõpuks sai aga seegi viga parandatud, Andri Riid laenas Estconil piiblipaksuse "The Complete Collectioni" ja kuigi selles on episoodid kokkumonteeritud stooride kaupa, lahkan mina neid siiski hooajapõhiselt, sest 11 krimilugu eraldi seisvate blogipostitustena oleks liiga palju. "The Mad Woman in the Attic" oli esmatutvus psühholoog Eddie Fitzgerald´iga ja võib öelda, et õnnestunud. Tegelaskuju hakkas esimesest silmapilgust meeldima, samuti tundusid paigas olevat ka kõrvaltegelased. Krimilugu ise oli samuti nutikas, hästi välja mängitud ja põnev. "To Say I Love You" loo pealkirja võib võtta kahtepidi, see peegeldab nii kuriteosisest suhet kui ka juhtunu uurija, Fitzi enda probleeme abikaasa ning naisveetlustega. "One Day a Lemming Will Fly" jätkas Fitzi isiklike probleemidega ja taustal toimus teismelise poisi mõrvaloo lahendamine, seekord aga oli terava psühholoogi armuasjad kuriteost põnevamad, asi kiskus väheke balansist välja. Aga vaatame edasi, kolm hooaega veel ootamas. 4/5
Mees ilma minevikuta.

2 comments:

Ivar said...

Jaah, "Cracker" on üks läbi aegade kõvemaid telesarju. Mina nägin just seal esimest korda nii äärmiselt hirmuäratavat tüüpi nimega Robert Carlyle kui ka Christopher Ecclestone'i. Kas mitte isegi samas peatükis? C.E. tegelase viimased stseenid olid igatahes väga valusad vaadata.

Jimmy McGovern on kirjutanud ka teise telesarja, "The Lakes". Seegi on tõeliselt kõva sõna ja üks kõigi aegade parimaid briti sarju, mida näinud olen. Muidugi, briti sarjad on üldse head, kui lõputute USA kummivenitamistega võrrelda.

Trash said...

Ma nägin Robert Carlyle´i esmakordselt filmis Riff-Raff aga see episood millest räägid on mul just käsil, tõsi, vaadatud alles 10 min.

The Lakes tundub huvitav, proovin leida, vähemalt esimene sesoon on DVD-l reliisitud. Vast ka teine.