Monday, July 07, 2014

Poon - Ära

Poon - Ära
Trash Can Dance 2014
TCD55 kassett

1. Elektrik Eero pingeline elu 2:53
2. Õnnetusjuhtum terasetööstuses 3:22
3. Raudteelase memuaarid 6:08
4. S.O.S. 2:55
5. Ära 4:03
6. Eero deliirium 6:27

Boonuslood:

7. Peretants 2:51
8. Tunnelitants 4:15
9. Võimutants 2:51

Kestus 36 minutit ja 08 sekundit
Tiraaž 30 tk.
Hind 3 eurot
Huvi korral võta ühendust Facebooki kaudu või kirjuta gtm242(ätt)hot.ee.

Pooni "Ära" on artisti 2013 aasta salvestused. Abstraktsionismist on liigutud edasi klassikalisema noise´i suunas, kuid artisti traditsionaalsus müra valdkonnas on ikka veel küsimärgiga. Minu jaoks oli "Ära" vastik materjal. Ärritav. Närvi ajav. Ühesõnaga väga hea. Nüüd suvisel ajal on pere maal ja mängin tühjas linnakorteris kuningat, sealhulgas saan lubada enesele ka elutoa stereote valjemaks keeramist, et ma öösel vastu hommikut voodis uinudes võiksin veel kübeke muusikat nautida. Tavaliselt kuulangi niimoodi uusi noise´i ja eksperimentaali asju. Ei see mürin-kolin mind tavaliselt häiri, kuid Pooni puhul juhtus küll nii, et läksin kohe täitsa vihaseks. Ei saanud aru, et kas salvestisel on midagi viga või kust need ilged helid tulevad. Võitlesin enesega, et kas pugeda taas teki alt välja ja makk kinni lülitada või mitte. Kohe paha oli kuulata. Ja samavõrra hommikul rahulolu, et materjal mind nii kõvasti läbi raputada suutis. No millist kenamat tutvustust üks artist veel tahta oskab!
Artist ise ütleb oma materjali kohta sedasi: “Ära” on kontseptuaalalbum elektrik Eero pingelisest elust. Tema terasetöölisest sõbra surm ja vanaonust raudteelase mälestused äratavad Eeros klassiteadvuse. Ta kuulab vandenõuteoreetikute juttu ja hakkab ihkama muutust. Tema tahe väljendub aga üksnes kirjeldumatus ihas põgeneda siit maailmast. Soovide ühildamatus reaalsusega ja üksikisiku võimetus midagi muuta suunavad Eero pudeli poole. Loo lõpuks on temast saanud vaid üksik kodutu kalkar.
Meediana kasutatud C72 kuni C80 BBC raadiokuuldemängude kassette, lindid puhastatud ning taaskasutusse lastud. Korpused valged või läbipaistvad, üks kasseti külg lilla aerosoolvärviga üle lastud, teisel küljel mustvalge kleebis. Vaheleht 120 grammisel lillal paberil mustvaölge digiprindiga. Karp tavaline läbipaistev.Sama salvestus mõlemal poolel.

No comments: